Tesla Model Y’nin Sipariş Sayısı Belli Oldu

Tesla Model Y’nin Sipariş Sayısı Belli Oldu

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, nisan ayının başında Türkiye de satışa sunulmuştu. Ülkemize Model Y ile giriş yapan Tesla’nın aldığı sipariş sayısı açıklandı.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, nisan ayının başında Türkiye de satışa sunulmuştu. Ülkemize Model Y ile giriş yapan Tesla’nın aldığı sipariş sayısı açıklandı. Sipariş veren kullanıcılara araçlarının ne zaman teslim edileceği de belli oldu.

Nisan ayının başında Model Y ile ülkemizde satışa başlayan Tesla’ya olan ilgi oldukça fazla gözüküyor. Tesla Model Y’nin şimdiye kadar sipariş sayısı ise belli oldu. Tesla Model Y, Türkiye’ye geldiği tarihten itibaren 10.000 adedin üzerinde sipariş aldı. Bu sipariş sayısının elektrikli otomobil üreticisi Tesla’yı oldukça memnun ettiğini söyleyebiliriz. Çünkü şirket ilk etapta Türkiye de satış hedefi olarak 1000 adet araç satışı hedeflemişti. Hedeflediği satışın 10 katı daha fazla sipariş alan Tesla, bu araçların hemen hemen tamamını yıl sonuna kadar kullanıcılara teslim edecek.

Tesla’nın ilk otomobil teslimatlarına mayıs ayının ikinci haftasında başlaması bekleniyor. Tesla teslimatlara başladıktan sonra haziran ayından itibaren daha hızlı araç teslimatı yapacak. Tesla Türkiye, beklemediği bu yoğun ilgi sonucu personel sayısını da iki kat arttırmayı hedefliyor. Tesla teslimat adresi olarak Akasya AVM’yi belirlemişti. Fakat talep beklenenden fazla olduğu için Anadolu yakasında daha büyük bir alan belirlendi.

Tesla’nın Merter’de açacağı servis ise haziran ayında açılacak. Tesla sahibi olan kullanıcıların yararlanacağı servis hizmetleri Türkiye de 20 noktada yer alacak. Tesla marka araçlarda herhangi bir sorun oluşması durumunda mobil servisler ya da uzman ekipler yardıma gelecek. Tesla, bu hizmetini Avrupa ve ABD’de uyguladığı gibi uygulayacak. Servis hizmetlerinden faydalanmak isteyen kullanıcılar araç alımında olduğu gibi online başvuru ile kayıt oluşturacaklar.

Tesla’nın Kanyon AVM ve Akasya AVM’deki mağazaları bu yıl içerisinde açılacak. Tesla sahibi olmak isteyen kullanıcılar bu mağazalara gelip araçları test edebilecekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tesla Model Y Fiyatları

  • Tesla Model Y Standart 50 kWh (204 bg) => 1.631.391 TL
  • Tesla Model Y Long Range 75 kWh (351 bg) Dual Motor AWD => 1.702.864 TL
  • Tesla Model Y Performance 80.5 kWh (534 bg) Dual Motor AWD => 1.795.523 TL
Advertisement