Jeep, 2025 Yılına Kadar 4 Farklı Elektrikli Otomobil Tanıtacak

Jeep, 2025 Yılına Kadar 4 Farklı Elektrikli Otomobil Tanıtacak

​​​​​​​Elektrikli otomobillere olan ilgi her geçen gün artarak devam ediyor. Bu da otomobil üreticilerini yeni modeller üreterek piyasaya çıkarmaya zorluyor. ABD'li otomobil üreticisi Jeep de bu yolda devam etmeyi planlıyor.

Elektrikli otomobillere olan ilgi her geçen gün artarak devam ediyor. Bu da otomobil üreticilerini yeni modeller üreterek piyasaya çıkarmaya zorluyor. ABD'li otomobil üreticisi Jeep de bu yolda devam etmeyi planlıyor. Yapılan açıklamalara göre Jeep, 2030 yılına kadar Avrupa'da tamamen elektrikli bir otomobil üreticisi olarak karşımıza çıkacak.

Günümüze kadar Jeep, şarj edilebilir hibrit otomobilleri piyasaya çıkarmıştı. Fakat ilk sıfır emisyonlu Jeep olacak olan Avenger 17 Ekim'de Paris otomobil fuarında karşımıza çıkacak. Avenger, 2023 yılında Avrupa'da satışa çıkarılacak. Aracın ortalama menzili ise 400 kilometre olacak. Aracın Polonya'da üretilmesi ve Japonya'ya ihraç edilmesi bekleniyor.

Şirketin, Kuzey Amerika için ise planlar pek de öyle değil. Şirketin planlarına göre 2030 yılında ABD'de yüzde 50 oranında tamamen elektrikli bir üretici olunacak. Şiket, ilk tamamen elektrikli model Recon’u, 2024 yılının başlarında üretime başlamayı hedefliyor.

Recon, Avenger gibi içten yanmalı motor seçeneğine sahip olmayacak ve tamamen elektrikli olarak karşımıza çıkacak.

3. olarak piyasaya sürülecek tamamen elektrikli model ise Wagoneer S kod adlı Wagoneer'in büyük versiyonu olarak karşımıza çıkacak. Aracın ortalama 600 beygir güce sahip olması ve 644 kilometre menzile ulaşması bekleniyor. 4. tamamen elektrikli modele dair ise henüz bilgi paylaşımı yapılmadı.

Advertisement