Mercedes-Benz, Gösterişli V8 Motorlarına Geri Dönüyor

Mercedes-Benz, Gösterişli V8 Motorlarına Geri Dönüyor

Mercedes-Benz-AMG'nin bir sonraki jenerasyonu C63 ve E63 modellerinin, V8 motor üniteleri ile geri döneceği tahmin ediliyor.

Kaynaklara göre, bu otomobiller 2026 yılında M177 kodlu, çift turbolu 4.0 lt’lik yeni V8 motorlarının birer versiyonunu içerisinde bulunduracak.

Projede bulunan profesyonel mühendislerin açıklamalarına göre, C- ve E-Serisi modellerinin V8 motorlarına uygun olması için ufak değişikliklere ihtiyaç olduğunu belirtti. Bu V8 motorun ve modellerde bulunacak olan versiyonun Euro7 emisyon düzenlemelerine uygun olması bekleniyor ve kaynaklara göre Mercedes V8 motoru hibrit destekli şekilde kullanmak istiyor olabilir. Stuttgart merkezli otomobil üreticisi ileride üreteceği modellerle alakalı yorum yapmamayı tercih etti.

Diğer yandan, Mercedes-Benz şirketi zaten çift turbolu V8 motorun hibrit versiyonlarını bulunduruyor bizimde bildiğimiz üzere bunlar. Örneğin, Mercedes-AMG GT63 S E Performance modeli, 4.0 lt’lik elektrikli ve turbo şarjlı motora sahip. Bu motor ünitesiyle birlikte GT63 S E Performance, 831 beygir bir güç ve 1400 Nm tork üretiyor. Aynı zamanda 6.1 kilowatt-saatlik bir bataryaya sahip. S63 modeli ise 791 beygir gücü ve 1400 Nm tork üreten bir versiyonla müşteriler tarafından tüketilebiliyor.

Lakin, V8 motorlu C63 ve E63 modellerinin ne kadar güce sahip olacağı hiç kimse tarafından açıklanmadı ve bilinmiyor. Şuanda pazarda bulunan C63 modeli, hibrit destekli 2.0 litrelik turbo şarjlı 4 silindirli motora sahip. Tam olarak bilinen gücü ise 671 beygir gücü ve 1020 Nm tork a kadar çıktığı ölçülüyor.