Nissan Skyline Nismo, Ana Vatanı olan Japonya'da Tanıtıldı

Nissan Skyline Nismo, Ana Vatanı olan Japonya'da Tanıtıldı

Nissan, merakla beklenen yeni Nismo modelinin perdesini açtı. Nissan Nismo hayranları tarafından daha önce bu modelin hibrit olup olmayacağı konusunda tartışılan bu model, Perdenin açılmasıyla birlikte tüm Nismo hayranlarını şaşkına çevirdi.

 Japonya'nın en sevilen modeli Skyline Nismo ile tanışın! Bu modelden sadece 1.000 adet üretilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Japonya'ya özel olan “Nismo” hakkında konuşmak canımızı yakıyor olsa da, en özel Skyline'a bir parantez açmamız gerekiyordu. "Nismo" lakabıyla birlikte sadece estetik anlamda değil, performans tarafında da önemli değişikliklere gidilmiş. Japon üretici modelin süspansiyonlarının özel olarak tasarlandığının altını çizerken, Enkei marka 19 inçlik jantlarıyla ön planda yer alacak hafif ve şık tasarımı ile gözleri kamaştırıcı görünüyor.

Yakın zamanda tanıtıma çıkan Nissan Z Nismo'nun 3.0 litrelik V6 motorunu kullanan model, bu motordan 420 bg güç ve 550 Nm tork üretebiliyor. Nissan üreticileri otomobilin içerisine hem motor hem de süspansiyon performansını etkileyen Sport ve Sport+ mod seçeneklerini de eklemiş. Bu sürüş modları, 7 vitesli otomatik şanzımanın performansı da oldukça etkileyici görünüyor. Evet, Nismo hayranları ne kadar istemese de bu model maalesef ki bu modelde de manuel şanzıman seçeneği bulundurmamakta.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Nissan, yeni Skyline Nismo'yu Eylül ayında satışa sürecek. Yukarıda da belirttiğimiz gibi sadece 1.000 adet üretilecek modelin tamamı Japonya sokaklarında gezecek. Bu 1.000 adetlik üretimin sadece 100 tanesi ise, kendilerine özel jantlara ve logolara sahip "Nismo Limited" versiyonundan oluşacak. Modellerin fiyatı ise yaklaşık 55 bin dolar olacak.