Mercedes-AMG C63 S E Performance Tanıtımı Yapıldı

Mercedes-AMG C63 S E Performance Tanıtımı Yapıldı

​​​​​​​Mercedes-AMG, yeni C63 S E Performance modelinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Mercedes-AMG, yeni C63 S E Performance modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Alman üreticinin C-Serisi model gamının tepesinde olacak olan model yalnızca 2.0 litrelik turbo beslemeli motora sahip olacak. Fakat yeni model sahip olduğu elektrikli ünite sayesinde 680 beygir güce ulaşabilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Mercedes-AMG, 2.0 litrelik 4 silindirli motorun yanı sıra ek olarak yeni modelde bir de elektrikli güç ünitesine yer veriyor. Arka aks üzerine yerleştirilen 204 beygir güce sahip ünite, aracı kendi başına 125 kilometre hıza kadar çıkarabiliyor. Performanslı model aynı zamanda 13 kilometrelik elektrikli kullanım menziline sahip olduğunu söyleyelim.

Araç, 680 beygir güce sahip ve 1.020 Nm tork üretebilecek. Bu da yeni C63 S E Performance‘yi 510 beygirlik selefinden çok daha güçlü olmasını sağlıyor. Yeni Mercedes-AMG C63 S E Performance birebir rakibi olarak görebileceğimiz 510 beygir güce sahip BMW M3 Competition‘dan da bu noktada farklılık gösteriyor.

0’dan 100 kilometre hıza 3.4 saniye gibi kısa sürede ulaşan aracın azami sürati ise 250 kilometre ile sınırlandırılmış. Fakat yeni modelin maksimum hızını 280 kilometreye çıkarmak da mümkün olduğunu belirtelim. Mercedes-AMG C63 ilk defa 4Matic dört tekerlekten çekiş sistemi ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Fakat yeni modelde tüm gücü arka aksa göndermek de mümkün olduğunu belirtelim.

Advertisement