Toyota bZ4X’in Türkiye’ye Geliş Tarihi Belli Oldu

Toyota bZ4X’in Türkiye’ye Geliş Tarihi Belli Oldu

Toyota şirketinden edinilen bilgilere göre şirketin tamamen elektrikli ilk modeli bZ4X’in 2023 yılının ikinci yarısında Türkiye’ye getirilmesi hedefleniyor.

Toyota şirketinden edinilen bilgilere göre şirketin tamamen elektrikli ilk modeli bZ4X’in 2023 yılının ikinci yarısında Türkiye’ye getirilmesi hedefleniyor. Her ne kadar şimdilik takvimler 2023 yılının ikinci yarısını gösterse de ekonomik kriz ve diğer şartlar sebebiyle bu tarihin ertelenmesine ya da geri çekilmesine sebep olabileceğini söyleyelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ayrıca Ekim ayında ülkemizde satışa çıkacak olan Toyota Corolla Cross’un da Türkiye’deki ilk şirketin 5. nesil hibrit teknolojisine sahip otomobili olacağını da belirtmekte fayda var. Şirket politikasına baktığımızda uzun vadede elektrikli ve hibrit araçlarla ilgili çeşitlilikleri kullanıcılara sunacağını görüyoruz.

2030 yılına kadar 30 farklı tamamen Elektrikli ve Hibrit araçlar piyasaya çıkarmayı amaçlayan Japon üretici Toyota, 2050 yılı için hedefleriyle birlikte tüm alanlarda karbon salınımını sıfırlama için çabalayacak. Bu bağlamda otomobillerin ve yedek parçaların üretilmesinin yanı sıra bunların taşımacılığında da karbon salınımının sıfıra indirilmesi amaçlanıyor.