Makyajlı Tesla Model S 3 Haziran’da Teslim Edilecek

Makyajlı Tesla Model S 3 Haziran’da Teslim Edilecek

Tesla Model S 3 Haziranda teslim edilecek. Bu teslimatın ilk teslimat olması beklenirken ilerleyen zamanlarda yeni teslimat olması bekleniyor.

Elon Musk, Tesla'nın ilk Model S Plaid'in (3 motorlu yeni güçlü versiyon) ilk teslimatının 3 Haziran tarihinde gerçekleşeceğini ve o gün bir etkinlik düzenleneceğini açıkladı. Makyajlı Model S ve Model X'in 2021'in Ocak ayında gerçekleşen tanıtımında yapılan açıklama ile aslında bu aracın teslimatının 2021'in Şubat ayında başlayacağı belirtilmişti.

Fakat otomotiv sektörü, pandeminin etkilerini hâlâ atlatamadı ve Tesla dahil birçok otomobil üreticisinin teslimatları birden fazla kez ertelenmek durumunda kaldı. Fakat nihayet, makyajlı Tesla Model S'in teslimatlarına sayılı gün kalmış durumda. Zaten bunun sinyalleri, Tesla'nın geçtiğimiz haftalarda düzenlediği 2021 Q1 (1.çeyrek) basın toplantısında verilmişti.

Etkinlikte Daha Fazla Detaya Yer Verilecek

Elon Musk'ın, makyajlı Tesla Model S'in ilk teslimatı için belirttiği o etkinliğin firmanın Fremont fabrikasında gerçekleşeceğini de öğreniyoruz. Bu etkinlikte makyajlı Model S'in çok daha fazla detayını öğrenmeyi de bekliyoruz.

Örneğin; aracın yarım direksiyon simidinin (İngilizce'de yoke terimiyle tabir ediliyor.) opsiyon olarak sunulup sunulmayacağı gibi bazı soru işaretleri hâlâ devam ediyor. Çünkü bugüne kadar hem tam (normal) direksiyon simitli hem de yarım direksiyon simitli prototipler görüntülendi. Ayrıca makyajlı Model S ve Model X'te sinyal kollarının ve vites seçicinin bulunmaması gibi değişiklikler de yer aldığını belirtmiş olalım.

Advertisement