Lucid, Üretim Hedeflerini Azalttı

Lucid, Üretim Hedeflerini Azalttı

​​​​​​​Elektrikli otomobil üreticisi Lucid, üretim tahminini bu yıl ikinci kez güncelledi. 2022 yılının başlarında açıklanan verilere göre şirket bu yıl içerisinde 20.000 adet Lucid Air üreteceğini söylemişti.

Elektrikli otomobil üreticisi Lucid, üretim tahminini bu yıl ikinci kez güncelledi. 2022 yılının başlarında açıklanan verilere göre şirket bu yıl içerisinde 20.000 adet Lucid Air üreteceğini söylemişti. Bu açıklamadan sonra Şubat ayında başka bir açıklama daha yapılarak bu hedefi 12.000 ile 14.000 arasına çekmişlerdi. En son olarak yaptıkları açıklama ile bu sayı 6.000 ile 7.000 adede gerilemiş oldu.

Şirketin CEO’su Peter Rawlinson tarafından yapılan açıklamada; “2022 yılının ikinci çeyreğinde karşılaşılan olağanüstü tedarik zinciri problemleri bu hedeflerin azaltılmasında büyük rol oynadı. Özellikle çip krizinin dünya genelinde etkilerini tekrardan göstermeye başlamasıyla birçok şirketin başına gelen durum Lucid’in de başına geldi.” ifadelerini kullandı.

Peter Rawlinson açıklamalarının devamında şirketin 37.000 adet Lucid Air rezervasyonu aldığını açıkladı. Müşterilerin şirkete güvendiğini de ekleyen Rawlinson, Lucid’in en kısa süre içerisinde bu durumdan kurtulacaklarını sözlerine ekledi. Yapılan açıklamalar rağmen 2022 yılının ikinci çeyreğinde  şirketin sadece 1.405 araç üretebildiğini belirtmekte fayda var.

Üretilen araçlardan sadece 1.039 adedi müşterilere teslim edilebilmiş durumda. Şirketin talep iddiaları doğruysa talebe oranla üretimin çok yavaş ilerlediğini görüyoruz. Lucid’in 2022 yılının ikinci çeyreğinde gelirlerinin de 97.3 milyon dolar olması finansal durumun iyi olmadığının göstergesi diyebiliriz. Son olarak aracın fiyatının 90.000 dolardan başladığını belirtelim.