Kia Stinger'ın Özel Versiyonlarından Tribute Edition Tanıtımı Gerçekleştirildi

Kia Stinger'ın Özel Versiyonlarından Tribute Edition Tanıtımı Gerçekleştirildi

Güney Koreli otomobil üreticisi Kia’nın sevilen modellerinden Stinger’ın üretiminin ne zaman sonlanacağı hakkında gizem ortadan kalktı. Ortaya atılan birçok iddianın ardından şirketten resmi bir duyuru yayınlayıp son noktayı koydu.

Güney Koreli otomobil üreticisi Kia’nın sevilen modellerinden Stinger’ın üretiminin ne zaman sonlanacağı hakkında gizem ortadan kalktı. Ortaya atılan birçok iddianın ardından şirketten resmi bir duyuru yayınlayıp son noktayı koydu. Stinger’ın Tribute Edition adı verilen bu son özel versiyonun tanıtımını gerçekleştirildi. Stinger modelinin son seri üretim versiyonu olacak olan bu versiyon yalnızca 1.000 adet üretimle sınırlı kalacak.

Moonscape mat gri ve Ascot yeşili renginde satışa sunulacak Tribute Edition ismi verilen bu özel versiyon yeni sürücülerini bekliyor. Bu özel versiyon 19 inç boyutundaki jantlar, fren kaliperleri ve yan aynalar siyah renkte karşımıza çıkacak. Terracotta kahverengi renginin kullanıldığı iç mekan oldukça hoş bir görüntüye sahip. Özel trim parçaları ve karbon fiber detaylar aracın birçok yerinde yer alıyor.

GT modelinden alışık olduğumuz çift turbolu 3.3 litrelik V6 bir motor aracın teknik tarafına baktığımızda karşımıza çıkıyor. Bu motor sayesinde araç, toplamda 373 beygir güce sahip oluyor ve 510 Nm tork üretebiliyor. Aracın yalnızca arkadan itişli olup olmayacağını ve dört tekerlekten çekişin opsiyon olup olmadığını Kia tarafından henüz açıklanmadı.

GT konseptiyle araç ilk olarak 2011 yılında tanıtılmıştı ve 2017 yılında üretime girmişti. otomotiv sektörü ile alakalı birçok kişi aracı Kia'nın şimdiye kadar yaptığı en iyi otomobil ve Audi A5 Sportback veya BMW 4 Serisi Gran Coupe için büyük bir rakip olduğunu düşünüyordu. Fakat elektrifikasyon süreci ve SUV çılgınlığı aracın üretiminin bitmesine neden olmuşa benziyor. Kia, Tribute Edition versiyonun fiyatlını ise ilerleyen günlerde açıklanacak.

Advertisement