2023'ün En Satın Almaya Değer Otomobili Açıklandı

2023'ün En Satın Almaya Değer Otomobili Açıklandı

​​​​​​​​​​​​​​Her yıl düzenlenen AUTOBEST ödülleri 2023 yılında da düzenlendi. 2023 yılı için En Satın Alınmaya Değer Otomobil Ödülü, Renault Austral’e gitti. Henüz ülkemizde olmayan aracı Türkiye yollarında görebilmek için ise gelecek yılı bekleyeceğiz.

Her yıl düzenlenen AUTOBEST ödülleri 2023 yılında da düzenlendi. 2023 yılı için En Satın Alınmaya Değer Otomobil Ödülünü, Renault Austral kazandı. Henüz ülkemizde olmayan aracı Türkiye yollarında görebilmek için ise gelecek yılı bekleyeceğiz.

Bu ödül otomobil uzmanları tarafından ödüle aday olan otomobilleri test ederek en satın alınabilir otomobili seçilmesi ile veriliyor. Bu yıl ödülün sahibi, ülkemizde henüz satışa sunulmamış olan Renault Austral olmuş oldu.

Renault Austral toplamda 14,937 puan alarak, Opel Astra’nın önünde birinci sıra da yer almayı başardı. Üçüncü sırada olan araç ise Peugeot 308 oldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Renault CEO’su Fabrice Cambolive, “Tamamen Yeni Austral, AUTOBEST 2023 ödülünü kazanmayı başardı. Bu, projede yer alan tüm Renault ekipleri büyük bir gurur ve tanınma oldu. 31 ülkeden 31 üyeli AUTOBEST Jürisi, yeni C segmenti SUV'mizin her iki dünyanın da en iyisinin mükemmel bir sentezi olduğunu açıkça gördü. Şehir içi sürüş için elektrikli bir araç ve yeniden şarj etmeden uzun mesafeleri kat edebilen son derece verimli bir hibrit motora sahip. Austral, OpenR Link ve Google otomotiv Hizmetleri ile birlikte, Austral ayrıca sürükleyici ve sezgisel bir sürüş deneyimi sağlamak için en iyi hizmetleri, bağlantıyı ve uygulamaları da getiriyor.” diye konuştu.

AUTOBEST kurucusu ve Başkanı Dan Vardie, bu yılın kazanan aracı olan Austral’in, Renault markasının yeni seviyesini temsil ettiğini ifade etti. Oy veren kişilerin büyük bir kısmı Austral’i listelerinin zirvesine yerleştirdiğini Vardie açıkladı.

Sıra Model Puan
1 Renault Austral 14.937
2 Opel Astra 13.986
3 Peugeot 308 13.933
4 Honda Civic 12.721
5 Dacia Jogger 11.748
6 Toyota Aygo X 10.175

 

Advertisement