Karşınızda Elektrikli Porsche 911 Cabrio

Karşınızda Elektrikli Porsche 911 Cabrio

​​​​​​​Klasik otomobilleri elektrikli araçlara çeviren Everrati, şimdi de Porshce'un ikonik 911 Cabrio modelinin elektriklisi ile karşımıza çıktı.

Klasik otomobilleri elektrikli araçlara çeviren Everrati, şimdi de porsche'un ikonik 911 Cabrio modelinin elektriklisi ile karşımıza çıktı.

Dünya çapındaki birçok otomobil şirketi, yeni elektrikli modelleri ile karşımıza çıkıyor. Porsche’un Taycan modelinin büyük ilgi gördüğünü görüyoruz. Fakat otomobil severler markanın en çok beğenilen araçlarından biri olan 911’in de elektrikli versiyonunu görmek için sabırsızlanıyor.

Klasik araçları elektrikli otomobillere çeviren Everrati isimli firmadan Porsche hayranlarını sevindirecek bir hamle geldi. Daha önce eski ikonik Mercedes-Benz ve Land Rover araçlarını elektrikli hale getiren şirket, Porsche’nin 911 modelini elektrikli hâle çevirdi.

Şirket, otomobilin eski hava soğutmalı motorunu, süper otomobil benzeri bir performans sunan elektrikli güç aktarma organları ile değiştirdi. İki versiyona sahip olan geniş gövdeli cabrio, 440 beygir güç ve 500 beygir güce sahip iki versiyona sahip. Everrati, tork değerinin 500 Nm olduğunu ifade ediyor. Aracın içten yanmalı eski versiyonun ise 247 beygir gücüne sahip olduğunu söyleyelim.

Everrati CEO’su Justin Lunny de otomobille ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi; “Porsche 911 (964) Wide Body Cabrio’muz ile ürün yelpazemizi genişletmekten mutluluk duyuyoruz. Everrati, ikonik otomobillerin orijinal hissini ve karakterini son teknoloji elektrikli araç gücü ile birleştiriyor ve müşterilerin bu heyecanı 21. yüzyıla uygun bir şekilde yaşamasını sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Hâlihazırda Porsche 911 Coupe ve Targa modellerini kullanıcılarına sunan Everatti’nini elektrikli 911 Cabrio Wide Body’nin ne kadara satışa çıkaracağı henüz belli değil. Fakat diğer otomobillerin 270.000 pound gibi fiyata sahip olması, bu otomobilin de benzer fiyatlara gelebileceğini ifade ediyor.