Citroen, Yeni Elektrikli Otomobili Oli'nin Tanıtımını Gerçekleştirdi

Citroen, Yeni Elektrikli Otomobili Oli'nin Tanıtımını Gerçekleştirdi

​​​​​​​Fransız otomobil üreticisi Citroen, marka kimliğinde değişik yapıyor. Bu bağlamda şirket, birkaç gün önce yeni logosunu ve sloganını paylaşmıştı. Citroen, şimdi ise şirketin yeni logosunu kullandığı ilk otomobil olan Oli'nin tanıtımını yaptı.

Fransız otomobil üreticisi Citroen, marka kimliğinde değişik yapıyor. Bu bağlamda şirket, birkaç gün önce yeni logosunu ve sloganını paylaşmıştı. Citroen, şimdi ise şirketin yeni logosunu kullandığı ilk otomobil olan Oli'nin tanıtımını yaptı.

İlk olarak aracın tasarımını inceleyelim. Oli, oldukça ilgi çeken bir tasarım ile karşımıza çıkıyor. Şu anda piyasada yer alan Ami'nin gelecekteki versiyonu izlenimi veren araçta karartılmış camlar kullanılıyor. Bu sayede yolcuların ve sürücünün AC ihtiyacının yüzde 17 oranında azaltıldığı ifade ediliyor.

Aracın üretiminde ise geri dönüştürülmüş ve geri dönüştürülebilir malzemeler kullanıldığını görüyoruz. Bu da aracın birçok parçasının doğal ya da 3D yazıcıdan yapıldığı anlamını taşıyor. Bu durum, hem aracı çevreci yaparken hem de daha az parçada aracın yapılmasına imkan sağlıyor.

Citroen, kapılardaki elektrik kablolarını, hoparlörleri ve ses yalıtımlarını kaldırarak kapı başına 7 kilogram, geleneksel ses sistemini söküp çıkarılabilir Bluetooth hoparlörler ve akıllı telefon yuvası ekleyerek 250 kilogram tasarruf elde etti.

Yaklaşık olarak 1.000 kilogram olan konsept otomobil, 40 kWh'lik bataryası sayesinde yaklaşık 400 kilometre menzile ulaşabiliyor. 23 dakikada yüzde 20'den yüzde 80'e kadar şarj olabilen elektrikli aracın maksimum hızı ise 110 kilometre ile sınırlandırılmış.

Advertisement