İşte Karşınızda Elektrikli Subaru Solterra

İşte Karşınızda Elektrikli Subaru Solterra

Subaru’da elektrikli otomobil kervanına katıldı. Markanın ilk elektrikli aracı Yeni Solterra anavatanı Japonya’da tanıtıldı.

Japon üretici Subaru’da elektrikli otomobil kervanına katıldı. Markanın ilk elektrikli aracı Yeni Solterra anavatanı Japonya’da tanıtıldı.

Japon marka Subaru, Toyota ortaklığı işbirliği ile iki yıllık bir çalışma sonucunda geliştirilen ilk yüzde yüz elektrikli otomobilini tanıttı.

Önden çekişli Subaru Solterra ismine sahip modelin bataryaları otomobile 530 km menzil verirken tüm tekerleklerden çekiş modunda da tek şarjla 460 km menzili olduğu belirtildi.

Yeni Subaru Solterra Hakkında Öne Çıkanlar

Yeni Subaru Solterra, Toyota'nın geçtiğimiz günlerde tanıtımını gerçekleştirdiği elektrikli otomobili Yeni bz4x modeline oldukça benziyor.

İki adet elektrikli motor ünitesinden aldığı güç ile 215 bg güç üreten Solterra modelinde 71.4 kWh'lık batarya paketi yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Elektrikli Subaru Solterra fiyatları şimdilik gizliliğini korumaya devam ediyor. Solterra'nın dünya pazarlarında 2022 yılının ortalarında satışa çıkacağı kaydedildi.

Otomobil ile ilgili daha çok teknik özellikleri hakkında ise gelecek haftalarda ortaya çıkacağı ve Los Angeles Otomobil Fuarı kapsamında tanıtılacağı tahmin ediliyor.