Elektrikli Alfa Romeo Quadrifoglio'yu Görebiliriz

Elektrikli Alfa Romeo Quadrifoglio'yu Görebiliriz

Alfa Romeo geçtiğimiz Temmuz ayında "2024'ten itibaren Alfa, Alfa e-Romeo Oluyor". sloganıyla çıkmıştı yola. İtalyan marka, 2024 yılında gelmesi beklenen ilk pille çalışan modeliyle beraber 2027'den itibaren sadece elektrikli araçları piyasaya sürecek.

Alfa Romeo patronu Jean-Philippe Imparato'dan açıklamalar var.

Alfa Romeo geçtiğimiz Temmuz ayında "2024'ten itibaren Alfa, Alfa e-Romeo Oluyor". sloganıyla çıkmıştı yola. İtalyan marka, 2024 yılında gelmesi beklenen ilk pille çalışan modeliyle beraber 2027'den itibaren sadece elektrikli araçları piyasaya sürecek. Bu aşamada Autocar'ın yeni raporu, performans QV markalı elektrikli Alfa'ların da olabileceğini bizlere gösteriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Quadrifoglio, Alfa Romeo'nun Giulia ve Stelvio ile birlikte yanmalı araçlarının en güçlü ve en performansa odaklı versiyonlarına verdiği bir isim diyebiliriz. Otomobil üreticisinin ilk elektrikli araçlarını, raporda da belirtildiği gibi QV rozeti taktığı belirtilen performans versiyonlarıyla piyasaya sürmeye başlayacağından önümüzdeki yıllardaki araçlarda yer alabilir.

Alfa Romeo patronu Jean-Philippe Imparato, konu ile ilgili "Piyasaya sürülen tüm modellerimiz adına, her zaman gönderdiğimiz ürün portföyü mesajıyla bütünüyle tutarlı olacak bir otomobilin performans versiyonunu yapma olasılığına bakacağım. Quadrifoglio'nun doğru performans adımlarını sunamayacağımı düşünürsem, Alfa Romeo Quadrifoglio versiyonunu yapmayacağım." şeklinde görüş bildirdi.

Alfa Romeo adına içinde bulunduğumuz elektrik çağında yeni hamleler yapma imkânı da sağlıyor. Öyle ki, markanın geçmişten gelen isim plakalarını modern bir pakette yeniden canlandırma ihtimali de oldukça yüksek.

Yeni nesil Alfa Romeo modellerinin ilki, önümüzdeki günlerde piyasaya sürülecek. Tonale olduğundan başka bir şey beklemek şu aşamada pek mümkün görünmüyor.

Advertisement