BMW’den Çip Krizi İçin Büyük Hamle

BMW’den Çip Krizi İçin Büyük Hamle

Covid-19 Koronavirüs salgını sonrasını tüm dünyada çip tedarikinde oldukça büyük bir sıkıntı yaşanmaya devam ediyor. Krizde otomotiv dünyası büyük darbe alırken, Alman marka BMW ile ilgili dillerden düşmeyecek iddia ortaya çıktı.

Covid-19 Koronavirüs salgını sonrasını tüm dünyada çip tedarikinde oldukça büyük bir sıkıntı yaşanmaya devam ediyor. Krizde otomotiv dünyası büyük darbe alırken, Alman marka BMW ile ilgili dillerden düşmeyecek iddia ortaya çıktı.

Küresel dünyada yaşanan çip krizi otomotiv markalarını yaralamaya devam ediyor. Yaşanan bu çip krizi sebebiyle pandemi girdiğinden bu tarafa tüm otomobil üreticilerini derinden etkilendi.

Alman Üretici BMW’den Sürpriz Bir Karar Geldi

Lüks otomobil üreticilerinden olan BMW, mevcut üretim seviyesinini korumak adına radikal bir karar aldığını duyurdu.

BMW'nin yarı iletken çip talebi sıkıntısı sebebiyle bazı otomobillerinde dokunmatik ekran işlevini kaldıracağı iddia ediliyor.

CNET sitesindeki Steven Ewing imzalı yer alan haberde, iddialara göre bu karardan BMW 3 Serisi, BMW 4 Serisi, BMW Z4, BMW X5, BMW X6 ve BMW X7 modelleri etkilenecek.

Dünyanın ileri gelen otomobil markalarını yaşadığı bu zorlu üretim sıkıntısında milyarlarca dolarlık zararlar ortaya çıktı. Çip talebindeki yaşanan sıkıntının küresel otomotiv endüstrisinin gelirini 80 milyar dolar düşürebileceği düşünülüyor.