İkinci Elde Hareketlilik Sürüyor

İkinci Elde Hareketlilik Sürüyor

Bu ay satılan otomobil sayısı Eylül ayına göre yüzde 22 oranında artış gösterdi. Özellikle genç otomobillere olan ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor.

Büyük bir web sitesinin raporuna göre bu ay satılan otomobil sayısı Eylül ayına göre yüzde 22 oranında artış gösterdi. Özellikle genç otomobillere olan ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor.

Ekim ayında 0-3 ve 4-6 yaş aralığındaki araçların payı Eylül ayına kıyasla yükselmiş durumda. Bu ay yine en çok ilan verilen kategori otomobil kategorisi olurken karavan ilanlarının geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 77 oranında arttığını da belirtelim.

Marka-model sıralamasına baktığımız zaman ilk sırada her zaman olduğu gibi Renault Clio modelini görüyoruz. İkinci sırada Volkswagen Passat kendine yer buldu. Bronz madalya ise Opel Astra modeline gitmiş durumda. İlk beş sırada Renault Megane ve Ford Focus yer alıyor. Ekim ayında en çok ilan verilen SUV markası ise Nissan markasının modeli olarak dikkat çekiyor.

Vasıta raporuna göre Ekim ayında yine en çok beyaz, siyah, gri, gümüş gri ve kırmızı renkli otomobillerin satıldığını belirtelim. Sıfır otomobillerde dizellerden vazgeçen Türk halkı, ikinci elde dizel tutkusunu sürdürüyor. Ekim ayında en çok ilan verilen model yılı ise 2015 olmuş.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlanların yüzde 30'u, 0 - 100.000 kilometre aralığında yer alıyor. Ekim ayında raporu yayınlayan web sitesine açılan ilanların yüzde 24.1'inin ise 50.001 - 100.000 TL arasında fiyatlandırıldığını belirtelim. İkinci sıra yüzde 23.6 ile 100.001 - 150.000 TL arası otomobillere gitmiş. Öte yandan 300.000 TL ve üstü fiyat etiketine sahip otomobillerin oranının, 50.000 TL altındaki araçlardan daha fazla olduğunu da görüyoruz.

Ekim ayı içerisinde kullanıcıların en çok ilgisini çeken modeller ise Volkswagen, Renault, BMW, Opel ve Ford olarak karşımıza çıkıyor

Advertisement