Yerli Otomobil TOGG’un Bataryası İçin Çalışmalara Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Yerli Otomobil TOGG’un Bataryası İçin Çalışmalara Tüm Hızıyla Devam Ediyor

TOGG batarya yatırımında tüm taşlar yavaş yavaş yerine oturmaya başladı. Şöyle ki Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG'un elektrikli araçlarında kullanılacak yerli batarya yatırımının kısa zaman içinde başlayacağının altını çizdi.

Türkiye’nin otomobili TOGG’un bataryası hakkında açıklamalar Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan geldi.

Yerli araba TOGG batarya yatırımında tüm taşlar yavaş yavaş yerine oturmaya başladı. Şöyle ki Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG'un elektrikli araçlarında kullanılacak yerli batarya yatırımının kısa zaman içinde başlayacağının altını çizdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı TOGG’un Bataryası Hakkında Konuştu

Bakan Mustafa Varank açıklamasında;

"Elektrikli araçların kalbi olan bataryaların, Türkiye'de üretilmesi konusunda da ciddi ilerleme kaydettik. TOGG ile dünya devi Farasis, 20 GWh'lik pil yatırımına yakın zamanda Gemlik'te başlayacak." ifadelerine değindi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Heyetinde, bakanlığının 2022 bütçesinin sunumunda konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank;

"85 milyonun ortak hayali olan Türkiye'nin Otomobili Projesi emin adımlarla yoluna devam ediyor. Bugüne kadar 2.5 milyar liralık yatırım tamamlandı, yıl sonunda bu tutar 3.5 milyar lirayı bulacak. Hedeflendiği şekilde ilk araç, 2022'nin sonunda seri üretim bandından inmiş olacak. Ayrıca, diğer küresel batarya üreticileriyle de görüşmelerimiz sürüyor.

TOGG başta olmak üzere ülkemizde elektrikli araçların yaygınlaşmasını destekleyecek şarj altyapısı konusunda çalışmalarımız hızlandı. Teknik standartları yayımladık. İl il, ilçe ilçe şarj istasyonu ihtiyacını belirledik. Buna yönelik destek mekanizmalarını tasarladık." açıklamasında bulundu.

TOGG İş Ortağı Farasis İle Batarya Şirketi Kurdu

Birazcık daha geçmişe gidecek olursak, Yerli Otomobil TOGG'un 2020 Ekim ayında batarya için Li-on batarya üreticilerinden olan Farasis ile iş ortağı olarak seçtiğini belirtelim. Her iki şirketin, batarya hücresi tedarikinin yanında imzaladıkları kapsamlı niyet mektubu doğrultusunda, Türkiye ve çevresinde yer alan ülkeler için enerji depolama çözümlerini bir ortak girişim şirketi çatısı altında sunarak iş birliğini genişletecekleri açıklanmıştı.

Geçtiğimiz yıl Farasis ile anlaşma yapan TOGG, 2021 Eylül ayında ise Farasis ile beraber “SIRO Silk Road Temiz Enerji Çözümleri San. ve Tic. A.Ş.”’yi kurduklarını kamuoyuna duyurmuşlardı. SIRO ile, TOGG'un batarya modül ve paketlerini üreteceklerini, bunun yanında Türkiye ve çevre ülkelerde enerji depolama çözümlerinin geliştirileceğini, Türkiye'nin enerji sistemi verimliliğinin artırılmasında büyük rol oynanacağını ve enerjide dışa bağımlılığın minimuma düşürüleceği ile verimli bir enerji sistemi gelişiminin hızlandırılacağı belirtilmişti. Bakalım bundan sonra gelişmelerde daha neler olacak.

Türkiye’nin Otomobili TOGG hakkında gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı ve web sitemizi takipte kalın.

Advertisement