İkinci El Araç Alacaklara Müjde!

İkinci El Araç Alacaklara Müjde!

Otomotiv sektöründe ikinci el araç alacaklar için müjdeli haber geldi. Araç fiyatları yüzde 3 oranında düşecek.

İkinci el araba almak isteyen kişiler için Nihat Çiftçiden güzel bir haber geldi. Çiftçi ikinci el araba fiyatlarında yüzde yirmi yüzde otuz oranında bir düşüş olduğunu dile getirdi.

Yaşanan ekonomik kriz ve akaryakıta gelen zamlar İkinci el otomobil alım gücünü de oldukça düşürdü. Son zamanlarda artan akaryakıt fiyatları ikinci el araç fiyatları üzerinde de etkili oldu. İkinci el araba fiyatlarının düştü ancak akaryakıta gelen zamlardan dolayı eskisi kadar talep yok. Araba almak isteyen vatandaşlar artık toplu taşıma kullanıyor.

Araba fiyatları hakkında bilgiler aktaran Nihat Çiftçi ikinci el araba fiyatlarında yüzde yirmi ila yüzde otuz arasında bir düşüş yaşandığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Araç almaya korkan vatandaşlar zamların biran önce düşmesini ve araç fiyatlarının zamlardan etkilenmemesini istiyor." İfadelerini kullandı.

İkinci El Araç Fiyatları Düştü

İşlerinin durma noktasına geldiğini söyleyen galerici Nihat Çiftçi " Yaklaşık iki haftadır araç fiyatlarında yüzde 30 gibi bir düşüş yaşanmaktadır. Galericiler olarak bizler çok mağdur durumdayız.  Son bir aydır piyasa tamamen durmuş vaziyette, artan akaryakıt fiyatlarıyla birlikte vatandaşlar araç alamaz oldu. Biz galericiler olarak da araç binemez olduk, çünkü akaryakıt fiyatları cep yakıyor. Yaklaşık iki haftadır ikinci el araçlarda fiyatlar yüzde 30 gibi bir düşüş yaşadı ama kimse yine de araç alamıyor. Galericiler olarak bizler çok mağdur durumdayız.  Son bir aydır piyasa tamamen durmuş vaziyette, artan akaryakıt fiyatlarıyla birlikte vatandaşlar araç alamaz oldu. " dedi.

Piyasadaki Dolandırıcılara Dikkat Edin

Dolandırıcılara karşı tedbirli olunması gerektiğine değinen galerici Çiftçi: "Biliyorsunuz piyasalarda dolandırıcılar da çoğaldı.  Ben şahsen mağdurlar arasındayım.  Siteden aldığım bir araç sahibi beni dolandırdı. Kendisine kapora attım ve ulaşamadım.  Şahıstan şikayetçi oldum. Fason Şirketler üzerinden insanların numaralarını alıp kandırıyor. Benim gibi binlerce vatandaşı kandırmışlar ama kurumsal yerlerden alırlarsa dolandırılma ihtimalleri daha düşüktür. ikinci el araç fiyatları zaten düşeceği kadar düştü bu saatten sonra düşeceğini pek sanmıyorum. Çünkü Türkiye' de her şey iki katına çıktı." dedi.