İhracat Şampiyonu Ödülünün Sahibi Toyota Otomotiv Sanayi Oldu!

İhracat Şampiyonu Ödülünün Sahibi Toyota Otomotiv Sanayi Oldu!

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye ihracat şampiyonu oldu.

Toyota, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen "Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı" araştırmasında 2020 yılında gerçekleştirdiği 3,6 milyar dolar değerindeki ihracat ile Türkiye'de en fazla ihracat yapan ikinci firması unvanının sahibi oldu.

Toyota tarafından yapılan açıklamada Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin ülkemizin ekonomisine istikrarlı bir şekilde değer kattığı ifade edildi. Bunu da gerçekleştirdiği üretim ve ihracat rakamlarıyla fazlasıyla ispatlıyor.

İkinci Sırada Yer Aldı

Tim tarafından her sene düzenlenen ve pandemi zamanında salgın koşullarına rağmen üstün ihracat gösteren firmalar listesinde "Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı"  ilk sırada yer alan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye 3,6 milyar dolar ihracat rakamına ulaştı. Bu rakam ile Türkiye ihracat şampiyonları arasında ikinci sırada yer aldı. Geçen yıla baktığımız zaman 217 bin aracın üretiminin gerçekleştiğini ve banttan indiğini söyleyelim. 180 bin aracın ise ihracat adedi olduğunu belirtelim.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Kıdemli Şirket Genel Müdür Yardımcısı Necdet Şentürk yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ilk 1000 ihracatçısı içinde, ihracat şampiyonları arasında ikinci sırada yer almaktan duyduğu memnuniyeti aktararak, "Toyota C-HR ve Corolla'yı Sakarya'daki fabrikamızda en yüksek kalite standartlarında üretiyor ve üretimimizin yüzde 90'ını dünyanın 150 farklı ülkesine ihraç ediyoruz. Başarılarımızın ve Türkiye ekonomisine katkılarımızın devam edeceğine gönülden inanıyorum." ifadelerini kullandı

Advertisement