Hyundai Elektrikli Otomobil Satışları İkiye Katlandı

Hyundai Elektrikli Otomobil Satışları İkiye Katlandı

Hyundai elektrikli otomobil satışlarında oldukça iyi rakamlara ulaştı. Sektörün önemli markalarından olan markanın satış rakamlarını sizin için araştırdık.

Hyundai'nin toplam şarj edilebilir otomobil satışları, 2021 ağustos ayında iki katına çıktı. Elektrikli araçların sayısının oldukça artış gösterdiği son yıllarda birçok otomobil markası kendi modellerini piyasaya sürüyor ve satışlarını artırmaya devam ediyor. Bu markalardan biri olan Güney Koreli Hyundai'nin ağustos otomobil satışları yüzde 2,7 düşerek 298 bin 194 olarak karşımıza çıktı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hyundai markasının otomobil satışları düşmesine karşın, hibrit ve şarj edilebilir otomobil satışları iki kat arttı.

Yüzde 114 Artış Gösterdi

Hyundai, şarj edilebilir otomobil bölümünde ağustosta 14 bin 356 adet otomobil satışı gerçekleştirdi. Bu da satılan otomobillerin yüzde 4.8 gibi bir bölümünü oluşturuyor. Otomobil devinin elektrikli araç satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 114 artış göstererek oldukça iyi bir iş çıkardı.

Ağustos ayı rakamlarına baktığımız zaman zirvede 6 bin 706 adet satış rakamı ile Hyundai Ioniq 5 modeli yer alıyor. Hyundai Kona Electric ve Hibrit Hyundai Tucson listenin diğer sıralarında yer alıyor:

  • Hyundai Ioniq 5 - 6 bin 706
  • Hyundai Kona Electric – 3 bin 113
  • Hyundai Tucson PHEV - 2 bin 546
  • Hyundai IONIQ Electric – 252
  • Hyundai Santa Fe PHEV - 934
  • Hyundai IONIQ Plug-In – 343
Advertisement