Dacia Euro NCAP Testinden Kaldıktan Sonra İlk Açıklamayı Yaptı!

Dacia Euro NCAP Testinden Kaldıktan Sonra İlk Açıklamayı Yaptı!

Dacia tarafından Euro NCAP Testi sonrası açıklama geldi. Yapılan açıklamada fiyatları yükseltmekten kaçınıldığı ifade edildi.

Geçtiğimiz günlerde Münih Otomobil Fuarı’nda Jogger modeli ile tüm dikkatleri üzerine çeken Dacia, yönetim tarafından gelen Euro NCAP açıklamaları ile tavrını net bir şekilde ortaya koydu.

Renault grubunun yeni dönemde yaptığı yatırımlarla birlikte ürün gamında sıçrama yapmaya başlayan Dacia, logosu da dahil oldukça geniş bir değişim içerisine girdi. Dacia modelleri arasında yeni nesil Dacia Sandero ailesi ile başlayan tasarım dili son olarak Jogger modeliyle yeni bir boyuta taşındı. Romanya merkezli otomotiv devi, oluşturacağı güncel ürün listesinde makul fiyatlar sunmayı amaçlıyor. Münih Otomobil Fuarı’nın katılımcılarından bir tanesi olan Dacia’nın Ürün Sorumlusu Andreea Guinea, markasının Euro NCAP sonuçlarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“Dacia olarak Euro NCAP yıldızlarının peşinde değiliz” Fuarda Autocar‘a konuşan Andreea Guinea, kullanıcıların otomobillere gereksiz özellikler için daha fazla ücret ödemek istemediklerini ifade etti. “Doğrusunu söylemek gerekirse biz marka olarak Euro NCAP’te yıldızların peşinde değiliz. Bu testlerde yeni kurallar gereği beş yıldız almanız için aracınızda çok fazla elektronik asistan desteğini ve kameraları standart olarak sunmanız gerekiyor. Tüm bunlar otomobilin fiyatını önemli oranda yukarı çeken ve pek çoğu gerçekten ihtiyacımız olmayan donanımlar. Bizim kullanıcılarımız bunları gerçek anlamda talep eden ve kullanmak isteyen bir kitle içerisinde değil.

Gereksiz Teknolojilere Yer Vermeyeceğiz

Beş yıldız alan otomobiller bazen kullanıcıların kafasını karıştıran cihazları da beraberinde getiriyor. Bunların kullanışlılıktan uzak olanları da var. Açıkçası şu anda sahip olduğumuz ve sunduğumuz araçlardan marka olarak memnunuz. Güncel ürün gamımızda kullanıcı ve yolcular için güvenlik standartlarının artırıldığını da çok net bir şekilde söyleyebilirim. Önümüzdeki süreçte de Dacia otomobillerinde gerçekten gerekli olmayan, fayda sağlamayan ve buna rağmen fiyatları artıran hiçbir teknolojiye yer vermemeye devam edeceğiz. ” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Dacia modeli makyajlı nesli ile ülkemizde satışa sunulmuştu. Dacia Duster, makyaj öncesinde Euro NCAP’ten üç yıldız skoru almıştı.

Siz de sitemiz üzerinden Dacia fiyatları ve diğer tüm markaların fiyatlarına ulaşabilirsiniz. Ayrıca sitemiz üzerinden araç karşılaştırmaları yapabilir ve size uygun araca sahip olabilirsiniz.

Advertisement