Hyundai Sürücüsüz Taksi Konseptini Hayata Geçiriyor

Hyundai Sürücüsüz Taksi Konseptini Hayata Geçiriyor

Hyundai firması, geliştirdiği sürücüsüz taksiyi yollara çıkaracağını duyurdu.

Hyundai firması, geliştirdiği sürücüsüz taksiyi yollara çıkaracağını duyurdu.

Son yıllarda sürücüsüz araç teknolojileri geliştiren otomobil firmalarının sayısı oldukça arttı. Tamamen otonom olarak yolcu taşıyan robot taksiler, Çin başta olmak üzere bazı ülkelerde kullanıma başlandı.

Hyundai firması, sürücüsüz araçlara önem veren firmalardan birisi olduğunu belirtelim. Firma, ortak olarak çalıştığı Motional adlı bir firma ile birlikte Ioniq 5 Robotaxi isimli projesini geçtiğimiz yıl açıklamıştı.

Hyundai firması, geliştirdiği sürücüsüz taksiyi yollara çıkaracağını duyurdu. Hyundai firmasından yapılan açıklamaya göre, sürücüsüz otomobil 2023 yılından itibaren ilk olarak Las Vegas’ta hizmete başlayacak.

Seviye 4 otonom sürüş teknolojisinin entegre edilen taksinin ve bu sayede sürücüsüz olarak hareket imkanı sağlayan taksinin, dikkatli ve kurallara uyan bir sürücüyü andırdığı söyleyebiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Otomobilin özelliklerine bakacak olursak, sürücüsüz aracın gövdesine yerleştirilen 30’dan fazla sensör aracılığıyla tamamen kendi kendine hareket edebildiği görebiliyoruz. Araçtaki kombine radarların, ön ve arka kameralar ile birlikte trafikteki yayaları algıladığını, objeleri ve diğer araçları tespit eden özel bir algılama ve yapay zeka sistemine sahip olduğu firma tarafından açıklandı.

Advertisement