Kia 12 Yeni Model İle Geliyor

Kia 12 Yeni Model İle Geliyor

Kia markası 2020 yılında açıkladığı Plan S stratejisi ve 2021’deki kurumsal dönüşüm hikayesi ile kabuk değiştirmeyi sürdürüyor.

Kia markası 2020 yılında açıkladığı Plan S stratejisi ve 2021’deki kurumsal dönüşüm hikayesi ile kabuk değiştirmeyi sürdürüyor.

Kia 2027 yılına kadar 14 elektrikli model ile sevenlerinin karşısına çıkacak. EV6 ve Yeni Niro EV bu strateji doğrultusunda geliştirilen iki yeni model oldu. 2021’de Kia globalde başlayan dönüşüm yolculuğuyla marka logosundan sloganına kadar bir dizi değişim geçirdi. Geçen yılın son çeyreğinden itibaren yeni logolu araçların Türkiye yollarında görünmeye başladığını belirten sektör yetkililerinden Can Ağyel,” Bayilerin yenileme ve yapılandırma süreci başladı. Kia’nın hedefleri doğrultusunda 2023 yılının sonuna kadar tüm bayilerimiz de bu değişim sürecini tamamlamış olacak” dedi.

2022’de 12 Yeni Model Satışa Sunulacak

2022’de yeni modelleri ile ürün gamına yeni ürünler ekleyeceklerini dile getiren Ağyel, “Tedarik, üretim ve döviz kuru kaynaklı konular tüm sektörü etkiledi. Arz talep dengesinin üretim aleyhine bozulduğu bir dönem yaşadık. Buna rağmen sürdürülebilir iş modelimizi, istikrarlı bir şekilde devam ettiriyoruz. 2022 yılında toplamda 12 modeli Türkiye pazarında satışa sunacağız. “Güçlü Üçlü” olarak konumlandırdığımız Picanto, Rio ve Stonic modellerimiz, Kia’nın amiral gemisi Sportage modelinin beşinci nesli ve SUV denilince akla ilk gelen modellerimizden Sorento ile pazar payımızı yüzde 3’ün üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Avrupa’da “2022 Yılın Otomobili” ödülünün sahibi olan Kia EV6 modelinin Haziran’da GT-Line 4x4 versiyonu ile ülkemizde satışa sunulacak. Kia EV6, WLTP verilerine baktığımız zaman tek bir şarjla 506 kilometreye kadar menzil mesafesi sunuyor. Bunun dışında, Avrupa’da kullanılan gelişmiş 800V şarj teknolojisi, sürücünün sadece 18 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80'e şarj edebilmesine imkan sağlıyor.

Advertisement