Hyundai IONIQ 5 Modeli Yılın Otomobili Seçildi

Hyundai IONIQ 5 Modeli Yılın Otomobili Seçildi

Hyundai Motor Grubu'nun (HMG) tamamen elektrikli sürdürülebilir mobilite modeli IONIQ 5, ilk kez düzenlenen "Yılın En İyi Otomobilleri" 2021-2022 ödüllerinin sahibi oldu.

Hyundai Motor Grubu'nun (HMG) tamamen elektrikli sürdürülebilir mobilite modeli IONIQ 5, ilk kez düzenlenen "Yılın En İyi Otomobilleri" 2021-2022 ödüllerinin sahibi oldu.

Hyundai açıklamasına göre, ortak dünya şampiyonları olan modeller, küresel endüstri liderlerini içeren bir jüri tarafından seçildi. Kalite, yenilikler, tasarım ve sundukları en son teknoloji kriterleri açısından değerlendirilen modeller, elektrifikasyonda geleceğe yönelik adımlar gibi görünüyor.

IONIQ 5, şirketin 2021 yılında piyasaya sunduğu elektrikli otomobil (BEV) markanın ilk modeli olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Retro tasarımın modern bir yorumu olan Ioniq 5, V şekilli lambalarıyla ön plana çıkıyor. Aracın ön ve arka formundaki çizgiler, "Parametrik Dinamik" tasarım anlayışını gösterecek.

Tamamen elektrikli modellerde kullanılan yeni E-GMP platformu, ön ve arkadaki kısa çıkıntıları sayesinde 3 bin mm dingil mesafesi ile karşımıza çıkıyor. Konfor ve ferah yaşam alanı sunan otomobil, dinamik performans, ultra hızlı şarj ve mobilite açısından da kullanıcısına "üstün" bir sürüş imkânı sağlıyor.

Ölçeklenebilir modüler platform E-GMP, tüm Hyundai EV modellerini birbirinden ayırarak farklı segmentlerde ve farklı dış tasarımda olmasına imkân sağlıyor. E-GMP, EV'ler için özel olarak geliştirildiğinden motor veya tahrik mili için ekstra bir yeri yok diyebiliriz.

Hyundai IONIQ İç Görünümü

Son bir yılda 10'dan fazla ödül alarak Hyundai'nin kendi ödül rekorunu kırmasına da yardımcı olan Ioniq 5, yılın ikinci çeyreğinde Türkiye'de de satışa sunulacak.