Huawei İsmiyle Satılacak: Seres SF5

Huawei İsmiyle Satılacak: Seres SF5

Huawei markasının satacağı ilk model, elektrikli bir crossover olan Seres SF5 olacak. Tamamı Huawei tarafından tasarlanmayan

Global teknoloji devi otomobil sektöründeki ilk adımını sevenleri ile paylaştı. Uzun bir zamandır teknoloji firmaları otomobil sektörüne yüzünü çevirmiş durumda. İlk kez Şubat ayında planları hakkında duyumlar aldığımız Huawei, herkesten önce davranarak kendi ismi ile satacağı ilk modeli Şangay Otomobil Fuarı'nda sevenleri ile paylaştı.

Huawei markasının satacağı ilk model, elektrikli bir crossover olan Seres SF5 olacak. Tamamı Huawei tarafından tasarlanmayan bu model, güncel SF5 modelinin hafif makyajlı versiyonu olarak tanımlanabilir. Huawei bu modeli sadece Çin'de kullanıcılarına sunacak.

Huawei Markası Performans Noktasına Dikkat Çekiyor

Dünyaca ünlü teknoloji devinin araç üstündeki en büyük katkısı ise güç ünitesinde karşımıza çıkıyor. Seres ve Huawei tarafından geliştirilen bu ünite, 1.5 litrelik benzinli motor ile iki Elektrikli motoru kombine ediyor. Toplamda 550 bg güç üretebilen bu sistem, Seres SF5 modelinin 0-100 km/s hızlanmasını 4.7 saniyede tamamlaması sağlanacak.

Huawei modelinin sadece elektrik gücünü kullanarak 180 kilometre menzil mesafesi sunacağını öne sürüyor. Crossover modelin 11 hoparlörlü ses sistemi üzerinde de duran Çinli teknoloji devi, bu ses sisteminin "opera kalitesi" sunduğunu belirtmiş. SF5 artık çift taraflı şarj özelliğine de sahip olarak gelecek. Böylece aracınızı kullanarak günlük eşyalarınızı şarj edebileceksiniz.

Seres SF5 Modelinin Fiyatı Belli Oldu

Huawei markasının şimdiden SF5 modelinin satışlarına başladığını da belirtelim. Seres SF5 modelinin giriş paketi 33.000 dolarlık bir fiyat etiketine sahip. Dört tekerlekten çekişli versiyon ise 38.000 dolara satın alınabileceğini belirtelim.

Advertisement