Honda Accord 2021’de Daha Teknolojik, Daha Heyecan Verici!

Honda Accord 2021’de Daha Teknolojik, Daha Heyecan Verici!

Honda markası Amerika Birleşik Devletleri'nde çok satan sedan modeli Accord modelini 2021 yılı için revize etti ve sevenlerine sundu

Honda markası Amerika Birleşik Devletleri'nde çok satan sedan modeli Honda Accord modelini 2021 yılı için revize etti ve sevenlerine sundu. Yüzü tazelenen otomobilde bolca teknolojik gelişim de mevcut. Aracın 13 Ekim’de ABD’de sevenlerine sunulacak.

Japon otomobil devinin dizayn ekibi tamamen ön kısma odaklanmış görünüyor. Yeni Honda Accord modelini daha duru bir form haline getirmiş. Araç üzerinde yer verilen genişletilmiş ızgarada yer alan radar ünitesi artık bu parçaya daha iyi yedirilmiş diyebiliriz Aracın alt kısmında sis farları için minik açıklıklar dizayn eden Honda, Accord modelinin LED farlarının kısa huzmelerini de daha uzun menzilli hale getirmiş. Uzun farlarda ise daha uzun ve geniş bir görüş alanı sunan araçta Sport, Sport Special Edition ve Touring paketlerinde seçilebilen Sedefli Sonik Gri tonu da renk kartelasına yer verilmiş.

Apple CarPlay ile Android Auto Desteği Standart Sunuluyor

Yeni Honda Accord modelinin kabininde ise tüm donanım seviyelerinde standart olarak sunulan ve Apple Carplay ile Android Auto desteğine sahip 8" ekran en büyük yenilik olarak dikkat çekiyor. Normal Accord modelinde EX-L ve Touring paketlerinde gelen kablosuz CarPlay ve Android Auto bağlantısı Accord Hybrid modelinde ise EX ve üzerinde standart donanım listesinin dikkat çekenleri arasında yer alıyor.

Aracın arka kısmına iki yeni USB çıkışı ekleyen Honda yetkilileri ön bölümdeki USB bağlantı noktasını ise merkezi konsolun alt kısmına monte etmiş.

Honda modelinin motor yelpazesi ise makyaj öncesi modelden aynen taşınsa da ECU'ya yapılan güncellemeler sayesinde güç üniteleri yalnızca akaryakıtile beslenen Accord modellerinin daha iyi gaz tepkisine kavuşmasını da sağlamış. Hibrit sistem ise elektrikli sürüşü daha öne çıkaracak şekilde dizayn edilmiş.

Güvenlik Konusunda Detaylar Dikkat Çekiyor

Güvenlik tarafında ise frenleme fonksiyonu daha pürüzsüz hâle getirilmiş adaptif hız sabitleme sistemi, direksiyon düzeltme girdileri iyileştirilmiş şerit takip asistanı gibi donanımlara yer verilmiş. 2021 Honda Accord modellerinin tamamında arka koltukta hem emniyet kemeri hatırlatıcısı hem de araçta çocuk ya da evcil hayvan unutulmaması adına koltuk doluluk sensörü standart olarak sunuluyor. Modelin en üst paketi olan Touring paketinde ise sonar dalgalar kullanarak otoparklarda kazaları engellemek adına düşük hızlarda otomatik frenleme fonksiyonuna da yer verildiğini belirtelim.

Honda modelinin makyaj öncesinde EX 1.5T paketinin yerini estetik operasyonu sonrasında Accord Sport Special Edition almış. Bu donanım seviyesine bakıldığı zaman deri döşeme, ısıtmalı ön koltuklar, 12 yöne ayarlanabilir elektrikli sürücü koltuğu, ısıtmalı ayna ve anahtarsız çalıştırma gibi özelliklere de yer verildiğini belirtelim.

Aracın Sport versiyonunda 19" jantlar, bagaj üstü spoyler eki, LED sis farları ve siyah krom ızgaraya yer verilmiş. Bu iki paket de gücünü 1.5 litrelik i-VTEC Turbo motorun 194 bg (143 kW) güç, CVT’nin sorumlu olduğu 260 Nm tork üreten versiyonundan alıyor.