Yeni Audi A6 İle BMW 5 Serisi Mercedes E Serisi Karşılaştırma

Yeni Audi A6 İle BMW 5 Serisi Mercedes E Serisi Karşılaştırma

Yeni Audi A6 geçtiğimiz günlerde Cenevre Otomobil Fuarı öncesinde tanıtılmıştı. Yeni Audi A6 rakipleri olarak en başta E Segmenti BMW 5 Serisi ve Mercedes

Yeni Audi A6 geçtiğimiz günlerde Cenevre Otomobil Fuarı öncesinde tanıtılmıştı. Yeni Audi A6 rakipleri olarak en başta E Segmenti BMW 5 Serisi ve Mercedes E Serisi modelleri yer alıyor. Üstelik bu 2 model de geçtiğimiz yıl yenilenmişti. Yani 3 marka da herhangi bir makyaja uğramamış, yepyeni modelleri ile birbirlerine karşı boy gösterecek.

Biz de bu doğrultuda bu 3 modeli boyut ve görünüm anlamında karşılaştıracağız. Yeni Audi A6’nın teknik detayları ise henüz tam olarak belli değil. Bu değerler açıklandığı zaman ayrı bir karşılaştırmayı sizlerle paylaşacağız.

Yeni Audi A6 İle BMW 5 Serisi Mercedes E Serisi

Her 3 aracın da ölçülerinin yer aldığı aşağıdaki tablodan da anlaşılacağı gibi, yeni Audi A6 rakipleri önünde daha uzun bir araç olması ile öne çıkıyor. Ancak bu fark oldukça düşük ve göz ile anlaşılması da çok kolay değil. Diğer taraftan, yeni Audi A6 rakipleri karşısında daha alçak bir yapıya sahip. Bu da aracı daha sportif gösteriyor diyebiliriz.

Ayrıca bu basıklık, aracın Mercedes E Serisi ile hemen hemen aynı ve BMW’den de 18mm daha geniş olması nedeniyle bahsi geçen sportifliği daha da öne çıkartıyor gibi görünüyor. Ancak dingil aralığının rakiplerinden daha geride. Bu durumdan Audi A6, rakipleri karşısında arka diz mesafesi konusunda pratikte ne kadar etkilenecek. Bu durum tam bir bilinmez aslında.

Görünüm konusunda en güzelini fotoğraflar söyler. Ayrıca insandan insana da tasarıma bakış açısı değişebilir. Bu nedenle de sizi karşılaştırmalı görsellerle baş başa bırakıyoruz. Karar sizin!