Avrupa Le Mans Red Bull Ring: LMP2'de Salih 4., LMP3'te Cem 2. oldu!

Avrupa Le Mans Red Bull Ring: LMP2'de Salih 4., LMP3'te Cem 2. oldu!

Avrupa Le Mans Serisi'nin ikinci yarışında Red Bull Ring takımında zafer Robert Kubica'nın ekibi olan #41 Team WRT markasının oldu.

 

Avrupa Le Mans Serisi'nin ikinci yarışında Red Bull Ring takımında zafer Robert Kubica'nın ekibi olan #41 Team WRT markasının oldu. Dün gerçekleştirilen sıralama turlarına Racing Team Turkey damgasını vursa da ve pazar günkü yarış için pole pozisyonunu kazanmıştı.

Beklendiği gibi dört saatlik yarış hem kuru hem de ıslak zeminde gerçekleştirildi. Yarışta pek çok geçiş vardı ve yarışın ortasında adeta bardaktan boşalırcasına bir yağmur üzerinde gerçekleştirildi.

Tüm bu değişken koşullar nedeni ile yarışı kimin kazanacağı uzun süre belirsizdi. Yarışın sonucuna baktığımız zaman heyecan dolu mücadeleyi, bu yılki ilk yarışın galibi olan #41 Team WRT kazandı.

Robert Kubica ve Yifei Ye, yarışın ilk bölümlerinde sürüş yaparken, son bölümde Louis Deletraz direksiyona geçti ve oldukça iyi dereceler yapıp yarışı 21.5 saniye farkla kazandı.

Team WRT Sezona Çifte Galibiyet İle Giriş Yaptı

Böylelikle Team WRT, sezona çifte galibiyetle başlamış oldu.

#26 G-Drive Racing'de Roman Rusinov, Franco Colapinto ve Nyck de Vries üçlüsü sürüş gerçekleştirdi. De Vries son bölümde iyi turlar atsa da, 21.5 saniye geride ikinci sırada yer aldı.

Genel klasmana baktığımız zaman üçüncü sırayı #25 G-Drive Racing aldı. Roberto Merhi, John Falp ve Rui Andrade üçlüsü, 1 dakika 10 saniye geride üçüncü oldular. LMP2 Pro Am kategorisinde ise zafere ulaştılar.

Salih Yoluç'un mücadele ettiği #34 Racing Team Turkey takımımız, zorlu geçen yarışta genel klasmanda dördüncü, LMP2 Pro Am kategorisinde ise ikinci olarak bitirdi. Böylelikle takım, bu yılki en iyi sonucunu elde etmiş oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

LMP3 sınıfında zafer #19 Cool Racing'in oldu. Nicolas Maulini, Matt Bell ve Niklas Kruetten üçlüsü, damalı bayrağı ilk sırada görürken, Cem Bölükbaşı'nın mücadele ettiği #11 Eurointernational takımı ise sadece 0.117 saniye geride ikinci sırada yer aldı. Joey Alders son bölümde liderlik için zorlasa da, sınıf zaferini sadece 0.1 saniye ile kaçırdığını da belirtelim.

Cem bu sonuçla LMP3 kategorisindeki ilk yarışında ilk podyumun da sahibi oldu.

LM GTE sınıfında ise galibiyet #88 AF Corse Ferrari takımının olurken, #55 Spirit of Race ikinci ve #80 Iron Lynx üçüncü oldu. Ferrari bu sonuçla ilk 3 sıranın da sahibi oldu.