GM, Chevrolet Bolt'un Üretim Adedini Artırmaya Karar Verdi

GM, Chevrolet Bolt'un Üretim Adedini Artırmaya Karar Verdi

GM, 2023 Chevrolet Bolt EV ve EUV bu otomobiller 7 kasım 2023 tarihinde üretim bandından indirilmesi bekleniyordu.

lakin bu iki modelin batarya tedarik sorunundan dolayı bu süreç uzadı ve batarya tedarik sorunu çözüldükten sonra üretime devam edileceğini duyurdu.

GM Authority’nin duyurularına güvenerekten sizlere iletiyorum ki, Michigan'daki GM Orion Assembly tesislerinde EV ve EUV üretimi Aralık 2023 tarihlerine kadar devam edeceği bildiriliyor.

Genarel Motors’un bu olaylardan dolayı geç kalan ve üretime devam eden bu iki modelin üretim süresi 17 aylık bir süreç sahibi olacağı anlamına geliyor.

Bu iki Bolt EV modeli günümüzde hala ünlülüğünü koruyor çünkü ABD'de satışta olan en ucuz fiyatlı elektrikli otomobiller içerisindeler 2023 Chevrolet Bolt EV'nin başlangıç fiyatı 27 bin dolar ve 2023 Bolt EUV'nin fiyatı ise 28 bin dolar bunun yanında Geçen yıl yapılan çoklu geri çağırma ve satış durdurmaları, 2023 Chevrolet Bolt EV ve EUV'nin satışlarını  bir şekilde artırdı.

EV ve EUV modelleri de GM'nin BEV2 platformu üzerinde üretildi, bu platform GM'nin Chevrolet Equinox EV ve Blazer EV, Cadillac Lyriq ve Cadillac Celestiq gibi otomobillerin temelini oluşturan Ultium destekli BEV3 bünyesinin öncüsü olarak görülüyor.

Advertisement