Formulaz Geri Dönüyor!

Formulaz Geri Dönüyor!

Karadeniz bölgesinin gelenekleri haline gelen tahta araba yarışı Red Bull Formulaz, 27 Ağustos Pazar günü her yıl olduğu gibi bu yıl da Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde bizlerle buluşacak.

Karadeniz bölgesinin gelenekleri haline gelen tahta araba yarışı Red Bull Formulaz, 27 Ağustos Pazar günü her yıl olduğu gibi bu yıl da Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde bizlerle buluşacak.

Red Bull, Formulaz Derneği ve Tunca Belediyesi'nin ortaklaşa düzenleyeceği Red Bull Formulaz, 14. kez Karadeniz'in en hızlı isminin belirleneceği yarış olacak. Tahta araçların en büyük yarışı olarak karşımıza çıkan Red Bull Formulaz, bir kez daha kendine has kuralları ve eğlenceli parkuru ile hem katılımcılara hem de izleyicilere unutamayacakları ve heyecan dolu sahneler yaşatacak.

1900’lı yılların ilk aylarında yüksek noktalardan aşağı daha hızlı inmek için üretimi gerçekleştirilen daha sonra da halkın yoğun kullanımı ile popülerliğini iyice artıran tahta arabalar, bu yıl 27 Ağustos tarihinde Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde gerçekleştirilecek. Yarışmacılar bu yarışta boy gösterecek. Türkiye’nin dört bir yanından mücadele için gelen yarışmacılar, kendileri tarafından tasarlanan birbirinden ilginç tahta arabalar ile 1,6 kilometrelik parkuru bazı yerlerde saatte 60-70 kilometre hıza ulaşarak en kısa sürede tamamlamaya çalışacak diyebiliriz.

Yüzde yüzü tahtadan ve el yapımı olan araçların boyutlarına baktığımız zaman 170 x 70 santimetre gibi bir buyut bizleri karşılıyor. Yönlendirme için direksiyonu ve dört tekerleği bulunma şartı aranan araçlarda, tekerlek yükseklikleri ise 25 santimetreden fazla olamıyor. İçlerinde motor yer almayan araçlar, yerçekimi ile yokuş aşağı hareket etme kabiliyetine de sahip olacak. Red Bull Formulaz’ın Karadeniz kültürünü yaşattığı bir başka özelliği ise tüm yarışmacıların giymesinin zorunlu olduğu kıl çorap ve kara lastik ayakkabılar olarak karşımıza çıkıyor.

40 yaş üstü katılımcıların ayrı bir kategoride yarıştığının altını çizelim. Red Bull Formulaz, 18 yaşını tamamlamış herkesin katılımına açık bir şekilde karşımıza çıkıyor. Yaratıcılığına ve hızına güvenen, tahta araba sahibi her kişinin bu heyecanı yaşamak için RedBull/Formulaz adresinden başvuru yapabileceğinin altını çizelim.