Belçika GP'de Pole Pozisyonu Leclerc’in Oldu!

Belçika GP'de Pole Pozisyonu Leclerc’in Oldu!

Formula 1'de Belçika yarışı öncesinde sıralama turlarında en az hızlı turu Verstappen atsa da ceza alması nedeni ile ilk sırada Leclerc yer aldı. Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda bu yılın 13. etabı olan Belçika Grand Prix’sine, Ferrari sürücüsü Charles Lec

Formula 1'de Belçika yarışı öncesinde sıralama turlarında en az hızlı turu Verstappen atsa da ceza alması nedeni ile ilk sırada Leclerc yer aldı. Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda bu yılın 13. etabı olan Belçika Grand Prix’sine, Ferrari sürücüsü Charles Leclerc ilk cepten başladı.

Leclerc, Stavelot şehrinin Francorchamps köyünde yer alan 7 kilometrelik Spa-Francorchamps Pisti’nde düzenlenen sıralama turlarında 1 dakika 46.988 saniyelik derece ile ilk cepte yerini aldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Monakolu pilotu 0.057 saniye geriden Sergio Perez (Red Bull) takip ederken bu sonuçlar 2’nciliğin de sahibi oldu. Pisti liderin gerisinde 0.099 saniye daha yavaş bir turla Lewis Hamilton (Mercedes) takip etti. Bu sonuçlar üçüncülüğün de sahibi oldu.

Red BullsürücüMax Verstappen, 1.46.168 zamanı ile en hızlı turu atsa da buna rağmen izin verilen sınırdan daha fazla vites kutusu kullandığı gerekçesi ile 5 sıra cezaya çarptırıldı. Hollandalı pilot, pazar günü bu yarışa 6. Cepten başlayacak.

Belçika Grand Prix’sinde sprint yarışı, yarın TSİ 17.30’da bizlerle buluşacak. Sprint mücadelesini ilk 8 sırada tamamlayan sürücülere, 1’den 8’e kadar puan verileceğinin de altını çizelim.

44 tur üzerinden gerçekleştirilecek olan Belçika Grand Prix'si 30 Temmuz Pazar günü TSİ 16.00’da bizlerle buluşacak. Mücadele S Sport 2 ve S Sport Plus ekranlarından canlı olarak takip edilebilecek.

Advertisement