Formula 1 Dominasyonun Önüne Geçmek İstiyor!

Formula 1 Dominasyonun Önüne Geçmek İstiyor!

Son 20 sene içerisinde, Ferrari, Red Bull ve Mercedes gibi takımların Formula 1'de önemli bir dominasyon ile karşımıza çıktığını görmüştük. Bu durum büyük kural değişiklikleri yapılması sonrası ortaya çıktı

Formula 1'in CEO'su Stefano Domenicali, Formula 1’de dominasyon döneminin önüne geçmek istiyor.

Son 20 sene içerisinde, Ferrari, Red Bull ve Mercedes gibi takımların Formula 1'de önemli bir dominasyon ile karşımıza çıktığını görmüştük. Bu durum büyük kural değişiklikleri yapılması sonrası ortaya çıktı ve bir takım diğer takımlara üstünlük kurdu. Bu durumun önüne geçmek için kolalrı sıvayan Stefano Domenicali, artık bu durumun önüne geçmek istediklerini ifade etti.

Domenicali, bu tür değişiklikleri sezon içerisinde yapmayacaklarını dile getirdi ve bu yaklaşımın yanlış olduğunu çünkü sonuçların manipüle edilebileceği bir spor olarak görmek istemediklerini dile getirdi. Bu durum yanlış ve adil olmayan bir yaklaşım olarak karşımıza çıkıyor. Bu sebeple böyle bir yaklaşımın da benimsenmeyeceğini ifade etti.

"Şu anda bir takım ile diğerleri arasında önemli bir fark var. Ancak diğer takımlar arasındaki rekabet çok yoğun ve bunların hepsi Red Bull'un mükemmel iş çıkardığını gösteriyor. Biz bir liyakat sistemi izliyoruz, bu yüzden onların harika bir iş çıkardıklarını göz ardı etmemeliyiz. Evet, rakiplerine karşı büyük bir üstünlükleri var, ancak dikkatli olmalı ve acele kararlar almamalıyız çünkü hayatta her şey çok hızlı bir şekilde değişebilir."

"Biz tüm takımlar arasındaki farkın mümkün olduğunca az olmasını istiyoruz. Eminim diğer takımlar da bütçe sınırlamalarıyla daha yakın olmanın yollarını arıyorlar. Şu anda önde giden takımların gelişim sürecinin yavaşlayıp yavaşlamadığını görmek ilginç olacak çünkü kısa vadeli perspektifte diğerlerinden daha iyi bir iş çıkardılar. Dolayısıyla önümüzdeki birkaç ay ilginç olacak." ifadelerini kullandı.

Üç yıl içinde Formula 1 büyük kurallar değişiklikleri yapacak. Domenicali, bu değişikliklerin amacının uzun vadede tek bir takımın egemenlik kurmasını engellemek olduğunu söyledi