Ford, Yeni Ranger Raptor Modelini Tanıttı

Ford, Yeni Ranger Raptor Modelini Tanıttı

Ford pick-up modeli Ranger Raptor'u yeniledi. Ford Ranger Raptor'un 2022'nin son aylarında showroom'larda olması bekleniyor.

Ford, pick-up segmentinin en iyileri arasında yer alan Ranger Raptor'ı tanıttı. Ford Performance ekibi tarafından geliştirilen yeni nesil Ranger Raptor göz kamaştırıyor.

Yeni nesil Ranger serisinin Avrupa’da sunulacak ilk modeli olan yeni Ranger Raptor, 2022’nin son aylarından itibaren alıcılarını beklemek üzere bayilerde olacak.

2022’ye Kadar Tanıtılan En Güçlü Ranger

Ranger Raptor modeli performans tutkunlarını memnun edecek olan 288 Ps güç ve 491 Nm tork üretim hedefi ile geliştirilen yeni çift turbo 3.0 litre EcoBoost V6 benzinli motor yer alıyor.

Çift turbo 3.0 litre EcoBoost V6 motor, geleneksel dökümlerde kullanılan demirden yaklaşık yüzde 75 daha performanslı ve yüzde 75’e kadar daha sert bir malzeme olan sıkıştırılmış grafit demir silindir bloku araç içerisinde yer alıyordu.

İlk kez Ford GT ve Focus ST’de görülene benzeyen, gecikme önleme sistemi de istenildiğinde daha çabuk hızlanmayı mümkün kılıyor.

Motorun, gelişmiş 10 vitesli otomatik şanzımanın her vitesi için ayrı bir turbo şarj takviye profili ile programlanması sayesinde performansı optimize etmek de mümkündü.

Aracın ön gövde altı koruması, standart Yeni Nesil Ranger’ın karakterinin yaklaşık iki katı büyüklükte ve 2,3 mm kalınlığında yüksek mukavemetli çelikten olarak karşımıza çıkıyor. Bu koruma plakası, motor alt koruması ve ara şanzıman koruması ile birlikte radyatör, direksiyon sistemi, ön travers, motor karteri ve ön diferansiyel gibi önemli parçaları korumak için dizayn edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni Nesil Ranger Raptor ayrıca arazi sürüşü için bir tür hız sınırlayıcı olan Trail Control özelliğini de üzerinde barındırıyor. Bu özellikte, sürücünün 32 km/s altında bir hız seçmesi gerekiyor. Bundan sonra araç kendi hızlanmasını ve frenlemesini yönetirken sürücü zorlu arazide sadece direksiyona odaklanıyor.

Ford modeli içinde 12.4 inç tam dijital gösterge paneli ile 12 inç merkezi dokunmatik ekranına yer verildiğini de belirtelim.

Advertisement