Ford Ticari Araç Satışında Avrupa’da Lider Oldu

Ford Ticari Araç Satışında Avrupa’da Lider Oldu

​​​​​​​Ford’un ticari araç modeli olan Transit Custom, Ford’un Kocaeli’nde yer alan fabrikasında üretiliyor. Araç, ülkemizde ve Avrupa da 1 ton segmentinde en çok satan van aracı olmayı başardı.

Ford’un ticari araç modeli olan Transit Custom, Ford’un Kocaeli’nde yer alan fabrikasında üretiliyor. Araç, ülkemizde ve Avrupa da 1 ton segmentinde en çok satan van aracı olmayı başardı. Ayrıca araç, İngiltere de yılın en çok satan aracı seçildi.

Ford Otosan tarafından yapılan açıklamaya göre; Transit Custom, Ford Otosan Kocaeli fabrikalarında üretimine devam ediyor, araç Türkiye ve Avrupa'nın 1 ton segmentindeki en çok satan van aracı olmayı başardı. Böylelikle Ford üst üste sekiz yıl ticari araç satışında birinci olmayı başararak rakiplerini geride bıraktı. Ford’un bu başarısında en büyük pay sahibi ise Ford Otosan’ın Kocaeli fabrikasında üretilen Transit Custom modeline ait.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ford, Transit Custom modelinin bu başarısı ile toplam pazar satışının yüzde 15’ine sahip oldu. Şirket şimdiye kadar Avrupa’da elde ettiği en yüksek pazar payına ulaştı. Ayrıca Ford 11 Avrupa ülkesinde pazar payını arttırmayı başardı. Şirket, Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya, İrlanda, Yunanistan, Portekiz, İsveç, Romanya ve Türkiye olmak üzere 11 Avrupa ülkesinde pazar payını arttırdı.

Ford Pro Avrupa Genel Müdürü Hans Schep konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Sekiz yıl üst üste Avrupa pazar liderliği rekorunu kırmak, ticari müşterilerimizin Ford'a duyduğu güvenin bir göstergesi. Benzersiz yazılım, şarj ve hizmet platformumuzu Avrupa genelinde kullanıma sunarken, üretkenlik için müşterilerimizin güvenilir ortağı olmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Yapılan açıklamada; Ford Otosan, otomotiv sektöründe yaşanan elektrikli araç geçişine liderlik etmek için geliştirdiği elektrifikasyon stratejisi ve yatırımlarını elektrikli araç ve hibrit araçlara yoğunlaştırdığı aktarıldı.

Bu doğrultuda Ford Otosan 2026 yılına kadar 2 milyar euro gibi bir yatırım planını duyurdu. Ford Otosan, Ford’un elektrikli araç süreci için önemli bir konuma sahip. Ford Otosan’ın, elektrifikasyon sürecinde en önemli modellerinden birisi de E-Transit olacak.

Ford Otosan, Gölcük fabrikasında 2022 yılının ikinci çeyreğinden itibaren E-Transit’i banttan indirmeye başladı. Ford E-Transit, 2022 yılının haziran ayından itibaren 2 tonluk elektrikli araç segmentinde Avrupa da aylık satışlarda ilk sıralarda yer alıyor.

Advertisement