Chery Türkiye’ye Dönüşü İçin Etkinlik Düzenledi

Chery Türkiye’ye Dönüşü İçin Etkinlik Düzenledi

​​​​​​​Geçtiğimiz yıllarda Türkiye pazarında yer alan Chery tekrar ülkemize dönme hazırlıkları içinde bulunuyor. Chery bu gelişinde temellerini sağlam atıp Türkiye pazarında kalıcı olmayı planlıyor.

Geçtiğimiz yıllarda Türkiye pazarında yer alan Chery tekrar ülkemize dönme hazırlıkları içinde bulunuyor. Chery bu gelişinde temellerini sağlam atıp Türkiye pazarında kalıcı olmayı planlıyor.

Geçtiğimiz yıllarda ülkemizde aktif olarak satış yapan fakat daha sonra ülke pazarımızdan ayrılan Chery Türkiye pazarına geri döneceğini geçtiğimiz aylarda açıklamıştı. Açıklama yapıldığı dönemde Chery 2022 yılının son çeyreğinde ülkemizde satışa başlayacaktı, fakat bu durum gerçekleşmedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Durum böyle olunca Chery’nin Türkiye pazarına gelip gelmeyeceği merak konusu olmuştu. Chery, Türkiye pazarına yeniden gelişi için bir etkinlik düzenledi. Chery yetkilileri, şirketin Türkiye'deki geleceği ile ilgili merak edilen sorulara açıklık getirdiler. Türkiye pazarına girmek için gün sayan şirketin kısa vadede hedeflerine göz atalım.

Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre Çinli otomobil üreticisi Chery, Türkiye pazarına doğrudan giriş yapacak. Bunun anlamı üçüncü taraf bir ithalatçıyı araya katmadan direk olarak satış yapılacak olması. Bu sayede şirketin satışları ve servis ağları da birinci elden yönetilmesi sağlanacak. Türkiye pazarında ilk aşamada Türkiye'nin 7 bölgesine temsilci atanacak. Bu temsilciler 2023 yılında 25, 2024 yılı sonunda ise 40 bayiye ulaşması hedefleniyor. 2023 yılının yaz mevsiminde resmi olarak satışa çıkarılması hedeflenen Chery modelleri, ilk aşamada yalnızca 1.6 litrelik benzinli turbo motorlarla satışa sunulacak.

Chery Türkiye pazarına hızlı bir giriş yapmayı hedefliyor. Şirket, geçtiğimiz aylarda tanıtımını yaptığı yeni crossover modeli OMODA 5'i de ilk kez Türkiye pazarında satışa sunacak. Türkiye pazarından sonra araç diğer ülke pazarlarında satışa çıkarılacak. Omoda 5’in fiyatı ise henüz şirket tarafından paylaşılmadı.

Ayrıca Chery Türkiye'de yalnızca Omoda 5 modelini satmakla yetinmeyeceğini ifade edelim. Şirket, Omoda 5 modelinden sonra TIGGO 8 PRO ve TIGGO 7 PRO isimli modellerini de Türkiye pazarında satışa sunacak.

Advertisement