Ford, Mondeo Modelinin Üretimi Sona Erdi

Ford, Mondeo Modelinin Üretimi Sona Erdi

ABD'li otomobil üreticisi Ford, değişen müşteri tercihleri sebebi ile 2018 yılında emekliliğe hazırlanan Mondeo modelinin üretimi Avrupa için son buldu.

ABD'li otomobil üreticisi Ford, değişen müşteri tercihleri sebebi ile 2018 yılında emekliliğe hazırlanan Mondeo modelinin üretimi Avrupa için son buldu.

Ford Mondeo, 2018 yılında hızlanan yeniden yapılanma çalışmalarında Avrupa’ya veda edeceğinin de sinyallerini vermişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Son zamanlarda değişen tüketici tercihleri sebebi ile bazı markaların modelleri artık yolun sonuna geldi. Bu modellerden biri olan ford mondeo, 2020'de ABD pazarından çekilmişti.

Bu geri çekilme sonrası benzer bir kararın Avrupa pazarı için de alınacağı da ifade edildi.

Ford Mondeo Üretimi Sonlandı

Beklenen oldu ve otomobilin üretimi 29 yıl sonra sona erdi. Bu haftanın başında İspanya'daki fabrikada son Ford Mondeo banttan indi. Ayrıca Avrupa pazarı için Mondeo'nun yerini alacak bir model de yer almıyor.

1993 yılından bu zamana kadar beş nesil değiştiren Ford Mondeo, Avrupa'da 5 milyondan fazla satış rakamına ulaşarak ABD'li üreticinin sevilen modellerinden biri olduğunu ispat etti.

Tüketicinin yüzü büyük hatchback ve sedan modeller yerine, SUV segmentine dönmeye başlayınca, sınıfındaki diğer modeller gibi ford mondeo modelinin satışları da azaldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ford SUV Segmentine Yöneldi

SUV ve crossover araçlar geçtiğimiz sene Ford satışlarının yüzde 39'unu olşuturuyordu. Ford, SUV ve crossover satışlarında pandemiye rağmen 2019 yılına göre yüzde 8 artış yaşadı.

Bu nedenle şirket, müşteri tercihlerine göre hareket ederek SUV ve crossover pazarına odaklanacak. Bekleyip göreceğiz.

Advertisement