Fiat Egea Hibrit Geliyor!

Fiat Egea Hibrit Geliyor!

Fiat Egea, 2022 yılında ailesini genişletmeyi düşünüyor. İlk olarak Cross Wagon versiyonu ile karşımıza çıkan üretici, şimdi de Egea Hibrit modelini piyasaya sürecek.

2016’dan bu yana ülkemizin en çok satan modeli olma unvanının sahibi olan Fiat Egea, 2022 yılında ailesini genişletmeyi düşünüyor. İlk olarak Cross Wagon versiyonu ile karşımıza çıkan üretici, şimdi de Egea Hibrit modelini piyasaya sürecek. Yeni nesil hibrit motor seçeneğine ve otomatik şanzımana sahip Fiat Egea'lar, Nisan ayında satışa sunulacak.

Fiat Egea'nın yeni hibrit versiyonunun kaputunun altına baktığımız zaman 130 hp bir motordan güç aldığını görüyoruz. 240 Nm torka sahip, 1,5 litrelik 4 silindirli turbo benzinli FireFly motor ile 48-Volt bataryaya sahip 15 kW’lık elektrik motorun sinerjisinden alıyor. Egea hibrit’te BSG (Belt Start Generator) ve 15 kW’lık Elektrikli motor 130 beygirlik içten yanmalı motoru destekleyen unsurlar arasında yer alıyor. Bu gelişmiş hibrit teknolojisi, “yüzde yüz elektrikli” sessiz çalıştırma, park etme ve tamamen elektrikli sürüşe imkân sağlıyor. Böylece verimlilik artarken sürüş performansı da fazlasıyla hissediliyor.

Egea Hibrit'in elektrikli motoru yüzde 100 elektrikli modda kalkış yapabilmesini sağlıyor. Araç düşük devirde elektrik gücünü kullanarak ilerlemesini (e-creep) ve sıkışık trafikte kısa mesafelerde gaz pedalına basmadan hareket etmesine imkan sağlıyor. Model aynı zamanda tamamen elektrikli motor kullanılarak park edebilme kapasitene de sahip diyebiliriz.

Fiat'ta ilk kez göreceğimiz 7 ileri vitesli çift kavramalı otomatik şanzıman da Egea Hibrit ile birlikte hayatımıza girecek. Bu şanzıman ile araç 0-100 km/sa hızlanmasını 9 saniyede tamamlayabilecek. Elektrikli motorun en büyük avantajı ise şehir içi kullanımda 100 kilometrede 4.7 litre gibi bir yakıt tüketimine sahip olması diyebiliriz.

Egea Hibrit; Türkiye’de Sedan , Hatchback, Cross ve Cross Wagon gövde tiplerinde kendisine alıcı bulacak. 3 donanım seviyesi-Easy (Sedan) / Street (Hatchback ve Cross’ta), Urban ve Lounge - ve otomatik şanzıman ile Nisan ayında karşımıza çıkacak.

Fiat'ın son sürprizi ise merakla beklenen otomatik şanzıman seçeneği olacak. 1.6 Multijet II 130 hp Dizel DCT versiyonları, Mart ayının ikinci yarısında Fiat showroom'larında olacak.