Lotus, Geçtiğimiz 10 Yılın En İyi Satış Rakamına İmza Attı

Lotus, Geçtiğimiz 10 Yılın En İyi Satış Rakamına İmza Attı

2021 yılı pazarlamacılar ve lüks araba üreticilerine oldukça iyi gelmiş gibi görünüyor. Volvo, Rolls-Royce ve Bentley'den rekor satış açıklamalarını duymuştuk. Şimdi ise Lotus'tan aynı açıklamayı duymaktayız.

2021 yılı niş pazarlamacılar ve lüks araba üreticilerine oldukça iyi gelmiş gibi görünüyor. Volvo, Rolls-Royce ve Bentley'den rekor satış açıklamalarını duymuştuk. Şimdi ise Lotus'tan aynı açıklamayı duymaktayız. İkonik üretici, 2021 yılı itibariyle son 10 senenin en yüksek satış rakamına ulaştı.

Lotus'un verileri dahilinde küresel satışlar 2021 yılında yüzde 24’lük bir artış yaşayarak 1.710 adet satıldı. Rakam düşük gibi gözükse de satışların son yıllarda yükselişte olduğu gerçek. Uzun zamandır piyasada isteneni sağlayamayan Lotus'un geri dönüşünü merakla beklemekteyiz.

Lotus, satışların artmasındaki en temel sebep ise Elise, Exige ve Evora modellerinin "Final Edition" ismindeki özel konsept olduğunu belirtiyor. Koleksiyoncular ise bu klasik otomobilleri içten yanmalı motorlarla satın aldılar. Çünkü araç tamamen elektrikliye geçiş yapmadan önce son kalan modelleri almak istemişler. Lotus'un en çok satmış olduğu modeliyse Elise oldu.

Markanın veri analizlerine göre en çok yükselişte olan piyasa Amerika pazarı olmuş. 2020 yılına göre tam yüzde 111’lik bir artış söz konusu. Japonya satışlarda ikinci sırayı alırken markanın anavatanı olan İngiltere ise üçüncü sıraya oturdu. Böylelikle Lotus popülaritesini bir kez daha dünyaya gösterdi.

Lotus ayrıca 2021 yılı boyunca Bahreyn, Tayland ve Yeni Zelanda gibi farklı ülkelerde satış yaparak farklı işlere de imza atmış.