Fiat 500 'Yılın Küçük Otomobili' Seçildi

Fiat 500 'Yılın Küçük Otomobili' Seçildi

Fiat 500’ün ödül koleksiyona yeniler eklenmeye devam ediyor. Daha şimdiden çok sayıda uluslararası ödüle layık görülen ve Avrupa'nın önde gelen elektrikli şehir otomobili olan 500, bu kez de İngiltere’de her otomobilin kendi segmentinde en iyi otomobil se

The Times, The Sunday Times, The Sun, talkSport ve global bir web sitesine göre uzmanlarını ve takipçilerini bir araya getiren News UK Motor Ödülleri’nde finalde boy gösteren araçlar News UK unvanına sahip otomotiv gazetecileri ve tüketiciler tarafından değerlendirildi.

Çağa ayak uyduran ve tamamen elektrikli Fiat 500’ün ödül koleksiyona yeniler eklenmeye devam ediyor. Daha şimdiden çok sayıda uluslararası ödüle layık görülen ve Avrupa'nın önde gelen elektrikli şehir otomobili olan 500, bu kez de İngiltere’de her otomobilin kendi segmentinde en iyi otomobil seçildiği News UK ödüllerine baktığımız zaman “Yılın Küçük Otomobili” ödülünün sahibi oldu. News UK unvanına sahip otomotiv gazetecileri ve tüketiciler tarafından yapılan değerlendirme sonrası Fiat 500’e verilen bu ödül, otomobilin İngiltere’de aldığı 10’uncu ödül olarak kayıtlara geçti.

Birçok Ödüle Layık Görüldü

Otomotiv sektörüne girdiği Mart 2020'den bu yana, Fransız Otomobil Ödülleri’nde “Yeşil Otomobil”, Driving Electric’te “Yılın Otomobili ve En İyi Küçük Elektrikli Otomobil” seçilen 500 ayrıca Alman “auto motor und sport” dergisi tarafından “2020 En İyi Tasarım” ödülü ile uluslararası “Red Dot Tasarım Ödülleri”nde “En İyi Tasarım Konsepti” ödüllerinin sahibi oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Günümüz Fiat 500 modeli Avrupa’da şehir otomobili segmentinde yaklaşık yüzde 28'lik pazar payı ile en çok tercih edilen otomobil, 12 ülkede şehir otomobili pazarında lider ve İtalya’da tamamen elektrikli araç pazarında en çok satılan otomobil olarak kayıtlara geçti. Avrupa, İsrail ve Brezilya lansmanlarına baktığımız zaman tamamen elektrikli şehir otomobili olma yolunda da hızla ilerlediğini görüyoruz.

Advertisement