FIA ve F1, 2026 Formula 1 Kurallarını Övdü!

FIA ve F1, 2026 Formula 1 Kurallarını Övdü!

Formula 1 CEO'su Stefano Domenicali ve FIA Başkanı Mohammed Ben Sulayem Ford markasının 20 yılın ardından Formula 1’e tekrar dönmesini memnuniyetle karşıladı.

Formula 1 CEO'su Stefano Domenicali ve FIA Başkanı Mohammed Ben Sulayem Ford markasının 20 yılın ardından Formula 1’e tekrar dönmesini memnuniyetle karşıladı. 2026 motor kurallarının iyi düşünülerek hazırlandığını ve üreticileri Formula 1'e girmeye teşvik ettiğini ifade ettiler. Red Bull tanıtımı öncesinden önce Amerika'dan gelen haberlere baktığımız zaman Formula 1 organizasyonunda çığır açacak şekilde karşımıza çıktı. Ford, 20 yıldan uzun bir süredir 2026 yılında Formula 1'e döneceğini ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Amerikalı otomotiv devi, 2026 yılından bu yana başlayacak yeni motor dönemi için henüz bir açıklama yapmadı. Red Bull ile ortak bir şekilde spora dönecek ve hem Red Bull hem de AlphaTauri'ye motor tedariği sağlayacak. Bu habere bakıldığı zaman Formula 1 taraftarlarının mutlu olduğunu da ifade edelim. Bu durum Formula 1 paydaşlarını da oldukça mutlu etti. Red Bull markasının RB19 modelini tanıttığı gün paylaşılan bir açıklamada FIA ve FOM tarafından da bir memnuniyet yaşandığını da ifade edelim.

Formula 1 Başkanı ve CEO'su Stefano Domenicali, Audi markasının ardından Ford markasının da Formula 1’e gireceğini ifade etti. 2026 kurallarının oldukça başarılı olduğunu ifade etti.

Domenicali yaptığı açıklamada Ford markasının yarış ve motor sporlarında inanılmaz bir mirasa sahip olduğunu ifade etti. Küresel bir marka olduğunu ve platformunun dünya üzerinde yarım milyardan fazla taraftara sunduğu muazzam değer olduğunu da sözlerine ekledi. 2030 senesine kadar Net Sıfır Karbon olma ve 2026 senesinden geçerli olmak üzere F1 araçlarında sürdürülebilir yakıtlar kullanma taahhüdünün F1'e girmek için bir başka neden olduğunu ifade etti. 2026 yılından geçerli olmak üzere Ford logosunun F1'in ikonik pistlerinde yer almasını da sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti. Domenicali tarafından yapılan açıklamanın Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) Başkanı Mohammed Ben Sulayem tarafından da desteklendiğini ifade edelim.

Sulayem Ford markası gibi ünlü bir motor sporları geçmişine sahip çok marka olmadığını da ifade etti. Bu sebeple FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası'na geri dönemlerini memnuniyetle karşıladı. Bu duruma baktığımız zaman özünde sürdürülebilirlik ve gösteri taahhüdü bulunduğunu ifade etti. 2026 Güç Ünitesi Kuralları elbette ABD'nin artan ilgisi dünyanın en iyi motor sporları serisinin sürekli büyümesi adına önemli olduğunu söyleyerek sözlerini tamamladı.