Alfa Romeo 2022 Yılında Türkiye Pazarında Rekor Büyüme Gerçekleştirdi

Alfa Romeo 2022 Yılında Türkiye Pazarında Rekor Büyüme Gerçekleştirdi

Alfa Romeo, ülkemizde özellikle Tonale modelini ön plana çıkarıyor. Şirket dünya çapında ki en büyük yükselişi Türkiye pazarında elde etmeyi başardı.

Alfa Romeo, ülkemizde özellikle Tonale modelini ön plana çıkarıyor. Şirket dünya çapında ki en büyük yükselişi Türkiye pazarında elde etmeyi başardı. Stellantis grubu Fiat-Chrysler ve PSA gibi iki önemli grubun birleşmesi ile oluşturulmuş bir grup. Stellantis grubu çok faza satışı olmayan markaları tekrar popüler hale getirmek için son birkaç yıldır çeşitli planlamalar gerçekleştiriyor.

Stellatis grubu bu kapsam da Lancia markasını da gelecek yıllarda yeniden şekillendirmeyi amaçlıyor. Şimdi ise Stellantis grubu yaptığı çalışmalar sonucunda ilk başarılı sonucu Alfa Romeo üzerinden elde etmeyi başardı.  İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo 2022 yılı satış rakamlarını paylaşması ile başarılı bir yıl geçirdiğini daha net bir şekilde görebildik. Alfa Romeo, 2022 yılında 2021 yılına kıyasla Avrupa pazarında otomobil satışını yüzde 22 oranında arttırmayı başardı. Alfa Romeo ülkemizde de rekor taşıyan bir yılı geri de bırakmışmış oldu.

Alfa Romeo şirketi ülkemiz için başarılı bir yıl geçireceğinin sinyallerini vermişti. 2022 yılının eylül ayında Tonale modelinin tanıtımı gerçekleştirilmişti. Bu tanıtım Türkiye de dünya çapında düzenlenen etkinlik ile yapılmıştı. Etkinlikte düşüncelerini ifade eden CEO Jean-Philippe Imparato; Tonale modeli ile daha fazla kullanıcıya erişebileceklerini düşündüğünü belirtmişti. Ayrıca etkinlikte Türkiye pazarı hakkında düşüncelerini de paylaşan CEO Jean-Philippe Imparato; Türkiye pazarının da şirketin öncelikleri arasında olduğunu ifade etmişti.

Türkiye de etkinlikten sonra araç tedarik etmekte zorlanmayan Alfa Romeo, etkinlikten sonra sıfır araç satışlarını önemli sayıda arttırmayı başardı. Alfa Romeo 2022 yılında toplam 820 adet araç satışı gerçekleştirmeyi başardı. Gerçekleştirilen bu araç satışların 305 adeti 2022 yılının aralık ayında gerçekleştirildi. Alfa Romeo yakaladığı bu başarı ile araç tedariğinde sıkıntı yaşamayacağını kullanıcılarına kanıtlamış oldu. Alfa Romeo 2022 yılında 2021 yılına kıyasla bu satış adetleri ile yüzde 300 oranında büyüme elde etmeyi başardı. Türkiye pazarında elde edilen bu başarı ile Alfa Romeo’nun bulunduğu pazarlarda en çok büyüme elde eden pazar olmayı başardı. Şirket ayrıca dünya çapında satış rakamlarını da paylaştı.

Advertisement