Ferrari’nin SUV Modeli Purosangue'a Talep Beklenenden Daha Fazla

Ferrari’nin SUV Modeli Purosangue'a Talep Beklenenden Daha Fazla

​​​​​​​Ferrari’nin SUV modeli Purosangue herkes tarafından oldukça beğeni topladı. Bazı kişiler markanın felsefesine aykırı bulsa da V12 motorlu SUV genel olarak çok beğenilmişti.

Ferrari’nin SUV modeli Purosangue herkes tarafından oldukça beğeni topladı. Bazı kişiler markanın felsefesine aykırı bulsa da V12 motorlu SUV genel olarak çok beğenilmişti.

Sıradan SUV modellerinden daha lüks olanlara kadar, hepsinin amacı markanın satış hedeflerini daha yükseltmek. Fakat Purosangue’ın amacı bu değil. Üstelik modelin amacı beklentilerin çok ötesinde talebe ve siparişlere rağmen bu değil.

Ferrari’nin CEO’su konumunda yer alan Benetto Vigna, “Ferrari Purosangue’ın üretimi iki katına çıkarılmayacak. Diğer otomobillerimiz gibi kalacak.” diye konuştu. Bu açıklamayı yaptığı toplantıda ayrıca Ferrari Purosangue’ın toplam üretim adedinin toplam satış hacminin yüzde 20’sini geçmeyeceğini paylaştı.

Ferrari’nin ilk SUV modeli olan Purosangue’ın Lamborghini Urus’a kıyasla biraz daha farklı bir üretim felsefesine sahip olduğunu görüyoruz. Urus, satış adetlerini yükseltmek için üretilmiş bir SUV. Lamborghini’nin ise marka tarihinde hiç olmadığı kadar iyi bir durumda olmasının başlıca sebebi olduğunu söyleyebiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Elektrikli bir Purosangue versiyonu gelecek mi? Bu konu hakkında bir açıklama yapılmadığını belirtelim. Yalnızca Ferrari’nin müşteri merkezli teknoloji anlayışını benimsediğini söyleyebiliriz. Maranello’da bir süredir elektrikli otomobiller için çalışmalar yapılıdığı da bir gerçek.

Purosangue gerçekten şık görünen bir Ferrari modeli olduğunu görüyoruz. Fakat her yere büyük ekranlar koyma hastalığı bu modelde de görüyoruz. Ferrari’nin ilk SUV denemesinde, markanın genlerinden kopmadan nasıl güzel bir SUV otomobil üretebileceğini de gözlemlemiş olduk.

Advertisement