Renault Zoe Üretimi Sona Eriyor

Renault Zoe Üretimi Sona Eriyor

Renault’un iddialı elektrikli modeli Zoe ikinci neslinin ardından üretim bandına veda edecek. İlk olarak 2012 yılında tanıtımı yapılan Renault Zoe, Fransız üreticinin yeni elektrikli modellerine yer açmak adına ömrünün sonuna doğru geliyor.

Renault’un iddialı elektrikli modeli Zoe ikinci neslinin ardından üretim bandına veda edecek. İlk olarak 2012 yılında tanıtımı yapılan Renault Zoe, Fransız üreticinin yeni elektrikli modellerine yer açmak adına ömrünün sonuna doğru geliyor. Zoe yerini markanın elektrikli R5 ve Clio modellerine bırakacağını söyleyelim.

Renault’un Zoe kararı markanın operasyon direktörü Fabrice Cambolive tarafından da onaylandı. Cambolive yakın gelecekte Renault’un model gamına yeni elektrikli otomobiller ekleyeceğini ifade etti. Renault Clio ve Captur, 2035 yılına kadar markanın bir parçası olarak kalacağı ifade edilirken, 2025 yılında ise retro tasarımlı elektrikli R5 ve R4 modelleri ürün gamına ekleneceği belirtildi. Durum böyle olunca Renault Zoe için ise model gamında yer kalmamış gibi gözüküyor.

Cambolive, Avrupa pazarı için her modelin tek bir güç aktarma organı ve iki/üç donanım seviyesi ile sunulacağını ifade ediyor. Yönetici, önümüzdeki yıllarda Renault’un ürün gamında dört elektrikli ve dört hibrit modelin yer alacağı da açıkladı. Bu açıklamadan anladığımız kadarıyla Megane, Scenic, R5 ve R4 markanın elektrikli model gamında yer alacak. Diğer yandan Clio, Captur, Arkana ve Austral ise hibrit olarak karşımıza çıkacak.

Renault Zoe, Avrupa’nın en çok satan elektrikli modeli olarak karşımıza çıkıyor. 2012 ile 2022 yılları arasında 380 bin adetlik satışa ulaştığını görüyoruz. Yeni model 2019 yılında yeni tasarıma ve daha uzun menzile ulaşmasına rağmen son zamanlarda rakiplerinin gerisinde kalmıştı. R5’in ise hem daha başarılı menzili ve daha rekabetçi fiyatı ile Avrupa’da başarılı rakamlara ulaşması hedefleniyor.

 

Advertisement