Ferrari Motor Anlamında Daha Güçlü Olmayı Hedefliyor

Ferrari Motor Anlamında Daha Güçlü Olmayı Hedefliyor

Ferrari ve Mercedes 2022 yılı boyunca düzlüklerde hep sorun yaşasa da Red Bull tam tersi şekilde oldukça iyi bir şekilde karşımıza çıktı.

Ferrari ve Mercedes 2022 yılı boyunca düzlüklerde hep sorun yaşasa da Red Bull tam tersi şekilde oldukça iyi bir şekilde karşımıza çıktı. Bunlarla beraber tüm bunun ardındaki sebebin sürüklenme ya da hava direnci olduğunu ifade edelim. Adrian Newey ile birlikte Red Bull çok verimli bir araç ile karşımıza çıkıyor ve bu da takımın düze bölümlerde kolay bir şekilde iyi bir düzlük hızına sahip olmasına da olanak sağlıyor. Tüm bunlarla beraber Red Bull, pistten piste istediği ayarları bizlere sundu ve bu sayede pek çok avantaja da imza attı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Ferrari tarafına baktığımız zaman ise düzlüklerde Red Bull takımı ile mücadele edebilmek için yere basma gücünü daha fazla düşürdü ve bu da lastik aşınmalarına sebebiyet verdi.

Madalyonun bir diğer yüzüne bakacak olursak motor diyebiliriz. Red Bull ve dolayısı ile Honda, E10 yakıtına geçiş sürecini oldukça sağlıklı bir şekilde tamamladı. 2022 yılı boyunca oldukça iyi bir seviye ile karşımıza çıktı. Buna rakip olan Ferrari ise temel anlamda güçlü bir motora sahip olsa da, dayanıklılık anlamında oldukça problemli bir sezonu geride bıraktı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

İtalyan otomotiv devi, tıpkı Renault markası gibi bile bile bu yola yöneldi. Çünkü 2022 senesinde güç ünitesi gelişimi de dondurulmuştu. Tüm bunlara ek olarak güç tarafında büyük bir atılım yapan Ferrari 2025 sonuna kadar performans kazanmak için çalışma yapmak zorunda kalmadı. Yani bu risk Ferrari için göze alınabilecek bir risk olarak görünüyordu.

FIA tarafında baktığımız zaman dayanıklılık güncellemesi yapılmasına da izin verildiğini gördük. Bunun için de Ferrari, bu sorunları çözmeyi ve motoru daha fazla güç eklemeyi amaçları arasında gösteriyor. Bekleyip göreceğiz.