Eylül Ayının En Çok Satan Sıfır Otomobilleri Belli Oldu

Eylül Ayının En Çok Satan Sıfır Otomobilleri Belli Oldu

Eylül ayına ait otomobil satış verileri çarpıcı sonuçları ortaya çıkardı. Yapılan derlemelere göre otomobil satışları geçtiğimiz Eylül ayında % 40 düşerken, geçtiğimiz ay en çok satan sıfır otomobil Fiat Egea oldu. SUV karoseri ise Eylül ayında bir kez da

ODD verilerinin Eylül ayına ait otomobil satış verileri çarpıcı sonuçları ortaya çıkardı. Yapılan derlemelere göre otomobil satışları geçtiğimiz Eylül ayında % 40 düşerken, geçtiğimiz ay en çok satan sıfır otomobil Fiat Egea oldu. SUV karoseri ise Eylül ayında bir kez daha Sedanı geride bırakmayı başardı.

ODD (Otomotiv Distribütörleri Derneği) verilerini derleyip toparlayan Gazeteci Emre Özpeynirci, otomotiv sektöründe geçtiğimiz Eylül ayında neler olduğunu açıkladı. Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Özpeynirci, SUV karoserinin bu yıl ikinci kez Sedanı geride bıraktığını, dizel otomobil satışlarının neredeyse durma derecesine geldiğini ve Eylül ayında en çok satan otomobiller listesinde değişiklikler olduğunu belirtti.

Otomotiv Sektöründe Geçtğimiz Ay Neler Oldu?

Özpeynirci'nin paylaştığı verilere göre Eylül ayında otomotiv satışları, özellikle de tedarik sorunları sebebiyle oldukça azaldı. Hatta bu azalma, % 40 seviyelerine kadar geriledi. Dizel otomobillerin Eylül ayındaki satış payının % 15'e kadar düşerken, bu oran Ocak ve Eylül ayları dönemi için % 20 olarak kayıtlara geçti. Yani 2021 yılı boyunca satılan her 5 otomobilden sadece 1 tanesi dizeldi. Bu doğrultuda dikkat çeken detay ise hibrit ve elektrik otomobiller oldu. Eylül ayında satılan otomobillerin % 10'u, tamamen elektrikli ya da hibrit araçlara sahip.

Eylül Ayında En Çok Satan Otomobil Fiat Egea Oldu

(ODD) Otomotiv Distribütörleri Derneği‘nin verilerine göre Eylül ayında en çok satan otomobil, 3 bin 646 adetle Fiat Egea oldu. Bu aracı 2 bin 301 adetle Dacia Duster, 2 bin 268 adetle Renault Megane, 2 bin 73 adetle Fiat Egea Cross (SUV) ve 1.931 adetle Toyota Corolla takip etti. Listenin devamında ise sırasıyla Honda Civic, Hyundai i20, Renault Clio, Hyundai Tucson ve Volkswagen Polo bulunuyor. Gazeteci Emre Özpeynirci Eylül ayında Duster'ın ikinci sıraya Fiat Egea Cross'un ise dördüncü sıraya yükseldiğini, Renault Clio'nun ise sekizinci sıraya düştüğünü söyledi.