Cenevre Otomobil Fuarı'ndan Bir İptal Haberi Daha

Cenevre Otomobil Fuarı'ndan Bir İptal Haberi Daha

Cenevre Otomobil Fuarı ilk olarak geçtiğimiz yılın Şubat ayında bir iptal haberi almıştı. COVID-19 salgınının zirve yaptığı günlerde bu duruma mecbur kalan organizatörler üreticilerin çoğunu dijital lansman olarak gerçekleştirmişti. Fuarın 2022 yılında dö

Cenevre Otomobil Fuarı ilk olarak geçtiğimiz yılın Şubat ayında bir iptal haberi almıştı. COVID-19 salgınının zirve yaptığı günlerde bu duruma mecbur kalan organizatörler üreticilerin çoğunu dijital lansman olarak gerçekleştirmişti. Fuarın 2022 yılında dönmesini amaçlayan organizasyon yetkilileri, maalesef bu durumun gerçekleşmeyeceğini resmi kanaldan duyurdu. Cenevre Otomobil Fuarı ise üçüncü kez iptal edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tabii bu kararın arkasında hala devam eden koronavirüs salgınının da etkisi var. Uluslararası uçuşların büyük bir kısmının iptal edildiği bu günlerde organizasyonun düzenlenmesinin "imkansız" olduğunu dile getiren yetkililer, çip krizinin de bu kararlarında etkili olduğunu dile getirdi. Üreticilerin önceliğinin tedarik sorunlarını çözmek olduğu belirtilerek net bir mesaj verildi.

2023 Yılına Kadar Birdaha Göremeyeceğiz

Bakıldığı zaman 2023 yılına kadar Cenevre Otomobil Fuarını birdaha göremeyeceğiz. Organizasyon komitesinin başkanı Maurice Turettini: "Cenevre Otomobil Fuarı'nı 2022 yılında gerçekleştirebilmek için çok çaba sarf ettik. Fakat bu çabalarımıza rağmen gerçekle karşı karşıyayız. Pandemi henüz kontrol altında değil ve bu sebeple bizimki gibi devasa bir fuar büyük tehlike teşkil ediyor." ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Açıklama oldukça can sıksa da pek şaşırtıcı değil. 2020 yılından bu yana otomobil fuarlarının büyük bir kısmına hasret kalmayı sürdürüyoruz. Artık 2022 yılına merhaba demek için sabırsızlandığımız şu günlerde, yeni yıldan beklentimiz bol bol otomobil fuarı olması.

Advertisement