Eylül Ayında Avrupa’da En Çok Satan Otomobil Tesla Model Y Oldu

Eylül Ayında Avrupa’da En Çok Satan Otomobil Tesla Model Y Oldu

​​​​​​​Tesla'nın crossover tipindeki elektrikli otomobili Model Y, geçtiğimiz eylül ayında Avrupa'da en çok satılan araç olmayı başardı. Otomobil, 29.000’den fazla satış yaparak Peugeot 208 ve Dacia Sandero'yu geride bırakmayı başardı.

Tesla'nın crossover tipindeki elektrikli otomobili Model Y, geçtiğimiz eylül ayında Avrupa'da en çok satılan araç olmayı başardı. Otomobil, 29.000’den fazla satış yaparak Peugeot 208 ve Dacia Sandero'yu geride bırakmayı başardı.

ABD merkezli otomobil üreticisi Tesla, üretimini gerçekleştirdiği elektrikli araçlarla dünyanın en büyük otomobil şirketlerinden biri olarak gösteriliyor. Otomotiv endüstrisinde elektrifikasyon devrimine öncülük eden şirket, yakın zamanda üçüncü çeyreğe ilişkin mali raporunu paylaştı ve son zamanlarda kaç araç sattığını paylaştı.

Şu an dört farklı modeliyle karşımıza çıkan Tesla en popüler modellerinden biri de crossover türündeki Model Y. 2020 yılında satışa çıkarılan araç, bu iki yıllık süre içerisinde büyük bir başarıya ulaştı. Şimdi gelen veriler de elektrikli otomobilin Avrupa’da da öne çıktığını gösteriyor.

JATO Dynamics tarafından yapılan bir araştırma, Tesla Model Y’nin başarılarını sürdürerek geçtiğimiz eylül ayında Avrupa’da en çok satışı yapılan otomobil olduğunu ortaya çıkardı. Tesla, bu ay başında fabrikada haftalık 2.000 Model Y üretildiğini açıklamıştı. Bu da yıllık 100.000 civarı aracın tesiste üretimi yapılacağını gösterdi. Ayrıca Tesla’nın sunduğu geniş şarj ağı da yüksek satış rakamlarına ulaşmasında önemli bir rol oynamış olabilir.

Verilere göre sadece eylül ayında Avrupa’da 29.367 Model Y satışı yapıldı. Bu, 2021 yılının aynı dönemine göre %227’lik bir artış olduğunu gösteriyor. Eylül ayında en çok satılanlar listesinin ikinci sırasında Peugeot 208, üçüncü sırasında ise Dacia Sandero’nun bulunduğunu söyleyelim.