Elektrikli Dacia Spring 2023 Yılının Üçüncü Çeyreğinde Türkiye’de Olacak

Elektrikli Dacia Spring 2023 Yılının Üçüncü Çeyreğinde Türkiye’de Olacak

​​​​​​​Otomobil üreticileri elektrikli araç geçişini hızlandırıyor. Dacia da 2021 yılında ilk elektrikli aracı olan Spring modelinin tanıtımını gerçekleştirmişti. Dacia Spring satışa çıktığı pazarlarda önemli satış rakamlarına ulaştı.

Otomobil üreticileri elektrikli araç geçişini hızlandırıyor. Dacia da 2021 yılında ilk elektrikli aracı olan Spring modelinin tanıtımını gerçekleştirmişti. Dacia Spring satışa çıktığı pazarlarda önemli satış rakamlarına ulaştı. Araç şimdi de Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor.

Brüksel Otomobil Fuarı’nda, Dacia tarafından Spring modelinin Extreme donanım paketinin tanıtımı yapıldı. Dacia ilerleyen günlerde Extreme donanım paketini markanın sevilen modelleri Duster, Jogger ve Sandero’ya da getirecek ve kullanıcıların beğenisine sunacak.

Spring’e yeni eklenen Extreme donanım paketinde arduvaz mavi renk kullanılması aracın tasarımında ki zarafeti arttırıyor. Ayrıca Extreme donanıma özel tasarım öğeleri de dikkat çekiyor. Extreme donanım paketinde bakır kahverenginin aracın birçok yerinde tercih edildiğini görüyoruz. Yan aynanın alt kısmında ufak bir parçanın gövde renginde geri kalan kısmının ise bakır kahverengi olarak tasarlandığını görüyoruz. Ayrıca tavan barlarında, bagaj kapağındaki Dacia logosunun içinde ve aracın sis farlarının arasında bulunan parçada bakır kahverengi kullanıldığını belirtelim.

Otomobilin iç tasarımına baktığımızda burada da bakır kahverengi kullanıldığını görüyoruz. İç kısımda, navigasyon ekranı çerçevesinde ve havalandırma ızgaralarında bakır kahverengi kullanıldığını görüyoruz. Bu renk seçiminin araca oldukça yakıştığını da söyleyebiliriz.

Dacia, yeni Spring Extreme donanım paketi ile yeni elektrikli motorunun tanıtımını da yaptı. Yeni elektrikli motorun adı ise ELECTRIC 65 olarak açıklandı. Bu motor sayesinde araç 48 kW yani 65 beygir güc üretebilecek. Bu yeni motor sadece Spring Extreme ile sunulacak. Spring'in standart Essential versiyonunda 33 kW yani 45 beygir güce sahip motor yer alıyordu. Ayrıca Extreme donanım paketine özel olan motorda yeni bir vites kutusu kullanılıyor. Bu vites kutusu daha yoğun enerji geri kazanımı sağlıyor ve aracın maksimum gidebileceği menzilini arttırıyor. Dacia Spring Extreme, yeni ELECTRIC 65 motor ile WLTP şehir döngüsünde 305 kilometre menzile ulaşabiliyor.

Dacia Spring satışa çıkarıldığı pazarlarda yaklaşık olarak iki yıl içerisinde 100 bin adetin üzerinde satış gerçekleştirdi. Kısa süre içerisinde model elektrikli araç pazarının liderlerinden biri olmayı başardı. 2023 yılının üçüncü çeyreğinde Dacia Spring’in ülkemizde satışa sunulması bekleniyor.