Efsane Ford Bronco Küllerinden Yeniden Doğuyor

Efsane Ford Bronco Küllerinden Yeniden Doğuyor

Ford Bronco modelinin getirdiği başarıyla beraber köklerine dönmeye karar veren marka şu anda Maverick, Lightning ve Puma gibi araçları kullanıcıların beğenisine sundu. Ancak görünüşe göre bu "retro isim projesi" gelecekteki otomobillerde de olmaya devam

Amerikalı otomobil üreticisi Ford, son zamanlarda ürün gamını eski modelleriyle dolduruyor. Ford Bronco modelinin getirdiği başarıyla beraber köklerine dönmeye karar veren marka şu anda Maverick, Lightning ve Ford Puma gibi araçları kullanıcıların beğenisine sundu. Ancak görünüşe göre bu "retro isim projesi" gelecekteki otomobillerde de olmaya devam edecek.

Ford Tasarım Patronu Murat Güler’den Öne Çıkan Açıklamalar

Ford'un Avrupa'daki tasarım patronu Murat Güler, Autocar dergisine verdiği açıklamada şu sözlere yer verdi:

"Bence geçmişimizdeki isimlerin kullanıcılarımızda uyandırdığı duygular bizim için çok kritik bir hal aldı. Başka markaların anlatamadığı hikayeleri anlatıyorlar. Kendimizi diğer markalardan ayırmak için kullanabileceğimiz isimlerimiz var."

Tabii ki tasarım patronu Murat Güler aklındaki isimleri söylememiş ancak Ford'un özellikle elektriklenme projesinde bu araçların gelebileceğini ifade etmiş. Yani Mavi Oval'in geleceğindeki bir EV modeli, uzun zamandır duymadığımız bir ismi diriltecek.

Ford’tan Yeni EV Modeli Geliyor

ABD'de ortaya çıkan iddialara göre Thunderbird ismi Ford'un yeni EV modelinin ismi olmaya aday görünüyor. ABD kanadı bu ismin uzun zamandır Ford'un kanatlarının altında olduğunu ancak kullanılmadığı sürece unutulacağı belirtildi. Yeni Ford EV aracın lüks bir coupe ya da 4 kapılı sedan gövde karoserleri ile gelmesi halinde biz de meslektaşlarımızı desteklemeye başlayacağız.

Yine de Puma modeline bakacak olursak Ford, isim konusunda gövde tiplerini pek de önemsemiyor.

Advertisement