KKTC’nin Yerli Arabası Dünya Vitrininde

KKTC’nin Yerli Arabası Dünya Vitrininde

KKTC’nin yerli otomobili Günsel, Uluslararası Otomobil Fuarı'na katılarak KKTC ve Türkiye’nin ardından dünya vitrininde otomobil severleri selamlıyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yerli arabası, Almanya'nın Münih şehrinde gerçekleşen Uluslararası Otomobil Fuarı (IAA Mobility) ile Günsel dünya vitrinine çıktı.

KKTC’nin yerli otomobili Günsel, Uluslararası Otomobil Fuarı'na katılarak KKTC ve Türkiye’nin ardından dünya vitrininde otomobil severleri selamlıyor.

Yerli Araba Günsel Tüm Dünyaya Tanıtılıyor

Yerli Otomobil Günsel, Almanya'nın Münih şehrinde düzenlenen fuardan sonra Aralık ayında Londra’da, Şubat ayında Cenevre’de ve Nisan ayında ise Pekin’de gerçekleşecek otomobil fuarlarına da katılarak ilk modeli Günsel B9’u tüm dünyaya tanıtacağı öğrenildi. IAA Mobility’ye katılarak ilk defa dünya otomotiv vitrinine çıkan KKTC’nin elektrikli otomobili Günsel’in ilk lansmanı 20 Şubat 2020 tarihinde Girne’de gerçekleşmişti.

Yerli Otomobil Günsel’in İlk Durağı Münih

Sonrasında 18 ile 21 Kasım 2020 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen MÜSİAD EXPO 2020 Fuarı’yla Türkiye lansmanını da düzenleyen Günsel’in Avrupa’daki ilk adresi Münih oldu.IAA Mobility’de KKTC’yi ve Türk dünyasını büyük bir gururla temsil ettiklerini belirten Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel; "Günsel’i dünya otomotiv vitrinine çıkardık. Diğer otomobil üreticileri ve tedarikçilerle bir araya gelerek, geleceğin teknolojilerini ve otomotiv dünyasındaki gelişmeleri yakından gözlemleme fırsatı yakaladık." ifadelerine değindi. Günsel Üretim Tesisleri’nin ikinci faz yatırımının Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde devam ettirdiklerini belirten Günsel; "Seri üretime çok yaklaştığımız bu dönemde, Aralık ayında Londra’da, Şubat 2022’de Cenevre’de ve Nisan 2022’de ise Pekin’de düzenlenecek otomotiv fuarlarına da katılarak Günsel’i dünyaya tanıtmaya ve ülkemizi temsil etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Advertisement